Суспільство

Вихідні у жовтні 2023: скільки днів відпочиватимуть українці

У жовтні налічується 22 державні та всесвітні дати.

Другий місяць осені вже стукає в наші двері.

У жовтні цього року налічується 22 робочі дні та дев’ять вихідних. А на перше число випадає одразу кілька свят.

Так, на 1 жовтня цього року припав День вчителя. Він відзначається у першу неділю жовтня. Цього ж дня Україна вперше у нову дату вшановуватиме своїх захисників та захисниць, які з ризиком для власного життя обстоюють право нашої нації на незалежність у війні росії проти України.

2 жовтня — Міжнародний день лікаря та Міжнародний день архітектора. День лікаря встановлено за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров’я та на знак солідарності медичних працівників усього світу відзначається у перший понеділок жовтня. Всесвітній день архітектури також відзначається першого понеділка жовтня з 1985 року з ініціативи Міжнародної спілки архітекторів.

5 жовтня відзначається Всесвітній день учителів. ЮНЕСКО (Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки та культури) встановила цю дату на честь прийняття основного документа «Про становище вчителів», ухваленого 5 жовтня 1966 року. Документом встановлено права та обов’язки вчителів, міжнародні стандарти та правила працевлаштування, умов викладання та інше.

28 жовтня Україна святкуватиме День визволення від фашистських загарбників. Саме цього дня відбулося остаточне вигнання військ Гітлера та його союзників за межі сучасної території України під час Другої світової війни.

вихідні та свята у жовтні 2023 року
Фото: «Телеграф»

Джерело: Телеграф

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button