Суспільство

Військовий оркестр з Чернігова бере участь в найбільшому фестивалі маршових оркестрів Європи

Військовий оркестр 8-го навчального Чернігівського центру Держспецтрансслужби під керівництвом полковника Миколи Смаля представляють Україну у Німеччині в рамках найбільшого фестивалю військових маршових оркестрів у Європі – «MusikParade 2024».

Протягом трьох днів військові музиканти спільно з творчим колективом мажореток «ФЕЄРІЯ» Львівської школи мистецтв № 5 (хореограф Віра Лещишин) беруть участь у чотирьох концертах у містах Ессен, Ерфрут, Брауншвейг. Видовищне шоу, яскраві виступи, оркестрова, класична музика і сучасні хіти вдало поєднуються в спільному музичному параді військових музикантів. А головне в залі панує атмосфера дружби, взаєморозуміння і підтримки.

Разом з Україною своє музичне мистецтво на музичній арені представляють військові оркестри з Німеччини, Нідерландів, Китаю, Шотландії, Польщі.

«Для нас велика честь брати участь в одному з найбільших музичних фестивалів серед військових оркестрів світу. Ми представляємо своїм виступом нашу державу. Україна – це частина Європи. Дуже приємно бути разом на одній сцені з потужними колективами Німеччини, Нідерландів, Китаю, Шотландії, Польщі. Нас підтримують, нам аплодують. Своїм виступом ми популяризуємо нашу країну і хочемо, щоб увесь світ дослухався, що у нас йде війна», — говорить начальник оркестру полковник Микола Смаль.

Приємно відзначити, що наш військовий оркестр своїм виступом відкриває програму фестивалю. Фінальну частину концертної програми очолює український диригент полковник Микола Смаль.

Джерело: Інформаційний канал Державної спеціальної служби транспорту

Ще статті по темі

Back to top button