Суспільство

Викладачі Чернігівського педуніверситету отримають житло

Будівля на розі вулиць Шевченка і Молодчого, де донедавна розміщувався психолого-педагогічний факультет Чернігівського національного педагогічного університету, реконструюють під житловий будинок.

Про це в коментарі газеті «Весть» повідомив ректор ЧНПУ Микола Носко.

За його словами, п’ятиповерхівка була побудована більше 50 років тому – в 1966 році – і тривалий час використовувалася як гуртожиток для студентів.

Згодом будівлю було відведено під факультет психології, в підвалі облаштували спортзал, а на п’ятому поверсі – профілакторій.

На жаль, на сьогодні кількість студентів зменшилася, і площі використовували тільки на чверть. А платити за опалення доводилося за всі приміщення.

У зв’язку з цим факультет переїжджає в основний корпус університету, а звільнену будівлю переоблаштують  під житловий будинок.

— Коли йшов на посаду ректора, обіцяв, що побудуємо квартири для викладачів, – зазначив Микола Носко. Тепер цю обіцянку планує виконати: всі п’ять поверхів стануть житловими.

Для початку в ЧНПУ планують перевести приміщення з нежитлового фонду в житловий – як гуртожиток. Далі буде подано архітектурний проект до Міністерства освіти.

Очікується, що квартири будуть 1- та 2-кімнатні різної площі (аж до 77 квадратних метрів).

За словами ректора, це дасть змогу на 80 % скоротити чергу на житло серед викладачів, адже багато з них уже півжиття очікують на власну оселю.

Джерело: тижневик «Весть» (0462.ua)

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button