Суспільство

Виконком погодив Програму реалізації громадського бюджету в Чернігові на наступні п’ять років

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради сьогодні, 3 грудня, на своєму засіданні погодив проєкт Програми реалізації громадського бюджету (бюджету участі) у місті Чернігові на 2021-2025 роки.

Як повідомила начальниця відділу звернень громадян міської ради Ірина Брусильцева, термін попередньої Програми закінчився, тому наразі є потреба прийняти нову. Пропонується зроити її на наступні п’ять років. Основною відмінністю нової програми від попередньої є визначення відсотку обсягу видатків на реалізацію проектів-переможців. А саме, замість 1% від затвердженого обсягу власних та закріплених доходів загального фонду міського бюджету міста Чернігова пропонується визначення обсягу видатків на реалізацію проектів-переможців у розмірі 3% обсягу видатків бюджету розвитку спеціального фонду міського бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині визначили переможців «Громадського бюджету 2021»

Крім того, кошти виділятимуться й на інформаційну кампанію та заходи з реалізації програми. На це пропонують спрямовувати по 100 тис. грн на рік.

 

Нагадаємо, що Програма реалізації бюджету участі дає можливість чернігівцям реалізувати ідеї, які можуть покращити наше місто, окремий район чи вулицю. Підтвердженням цьому є п’ятирічний успішний досвід громадського бюджетування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button