Суспільство

«Вогневий пік»: надзвичайники розповіли про «гру з вогнем» на свята

Із настанням тепла в обласних надзвичайників більшає роботи. До пожеж чи інших надзвичайних ситуацій у житловому секторі та від випалювання сухої трави от-от можуть  додатися найбільш небезпечні – лісові пожежі. Останнім лісовим «спалахом-сигналом» була пожежа 26 квітня в селі Заріччя Сновського району – на території 12 гектарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці пожежі виявлено тіло чоловіка

За великодні й травневі свята особливого вогняного сплеску не спостерігалося. Так, за інформацією представника прес-служби УДСНС у Чернігівській області Романа Хропатого, в період із 27 квітня по 2 травня в області було зафіксовано 40 пожеж

«Із цих пожеж 14 припали на житловий сектор, 24 відбулися в екосистемах, це сміття, суха трава тощо. Одна була на нежитловому об’єкті, одна – в транспорті. Загалом вигоріли 74 гектари відкритих територій. Загинула одна особа. Наймасштабнішою була пожежа 27 квітня – горів гараж служби «Держспецзв’язку», – розповідає речник «дснсників».

Піком пожеж у квітні називають 6-7 квітня. Протягом цього часу виникло 86 загорань. На сьогодні сплеск пожеж пішов на спад, посприяли цьому й недавні дощі.

Наразі пожежники продовжують, ризикуючи життям, боротися із вогнем. Від населення ж вимагають не порушувати правил пожежної безпеки, бути пильними. Також важливою є роль правоохоронних органів, які мають працювати краще – ловити і карати паліїв, адже в пожежах, зокрема в екосистемах вина людини є головною.

Ще статті по темі

Back to top button