Суспільство

Волонтерити, дописувати книжки та ловити релакс: чернігівці поділилися планами на літо

Календарне літо розпочнеться вже нинішнього тижня. І зазвичай літо – найулюбленіша пора багатьох. Принаймні, так було до повномасштабного вторгнення, бо зазвичай на літо планують відпустки та відпочинок. А ще літо – сезон смачних ягід, фруктів й овочів. Але війна, що триває в Україні, сплутала всі плани і надії. Та хоч би як важко було, життя триває і літо прийде з теплом. Тож які плани мають чернігівці на цю пору року?  

Олександр Волощук, мандрівник, письменник

Конкретно планувати в нинішній час складно. Те, що все ж таки планую на це літо – реставрація фасаду свого будинку (з допомогою «Дерев’яного мережива Чернігова»), видання своєї нової книжки, городні та господарські справи.

Михайло Жирохов, історик, військовий експерт

На жаль, горизонт планування в умовах війни дуже короткий, тому настільки далеко не планую. Вдасться відпочити десь по місту – і те добре. А так, як і будь якого літа, – овочі, фрукти. Без роботи в городі через його відсутність.

Тимур Блинець, священник

Ну, плани на кожен день розписані на тиждень вперед, і це щонайменше.

А відпочинок мені хіба що сниться.

Якщо буде якийсь час, то на природу з вудкою, на пару годин, можливо, і це якщо буде час.

Зараз не до відпочинку, важкі часи…

Городів теж не буде цього року, просто не встигаю.

А в планах на це літо – купа справ, і одне з головних завдань – це крок за кроком йти до Перемоги, підтримувати наше військо і в молитві, і в справах. Не до відпочинку цього літа, це точно. Все після Перемоги, тоді і відпочинемо, коли країну відбудуємо.

Анастасія Крот, волонтерка зі Сновська  

Плани волонтерити та допомагати нашим захисникам. Ну і ловити релакс на нашій річці з дітками. Наша сім’я дуже любить ночівлі, є навіть облаштоване місце, яке ми зробили самі з друзями. Тож планів небагато.

Олена Терещенко, письменниця

Кажуть: «хочеш посмішити богів, розкажи про свої плани», особливо в нинішніх умовах щось загадувати наперед важко. Звісно, планую відпочити, з’їздити у відпустку, провести кілька творчих зустрічей. В ідеалі хотіла б провести відпустку в тихому мальовничому місці, щоб нарешті дописати новий роман.

Сєргєй Карась, журналіст

Городу я не маю, тож там мене навряд чи можна буде побачити. Гадаю, якщо дозволятиме здоров’я, цього літа приєднаюся до волонтерів із «Бо Можемо!», котрі продовжують розбирати завали, тобто ліквідовувати наслідки облоги Чернігова російсько-білоруськими окупантами, також планую здати кров (бо поранених захисників України, на жаль, не меншає). Щодо відпочинку – ніколи не купався на Земснаряді в Чернігові, хотілося б виправити це, але після того як сезон мошок і комарів трохи піде на спад. Якихось суттєвих планів на поїздки не маю, бо, по-перше, найімовірніше, не матиму на це фінансів, по-друге, наразі не знаю, коли в мене буде відпустка та якою буде її тривалість.

Вадим Балінський, працівник сфери охорони здоров’я

Влітку, втім, як і в інші сезони, в нас один маршрут: Олександрівка – Дача. Вона забирає весь вільний час, адже роботи багато – від утеплення будинку перед зимою до прокладання доріжок. Тобто займаємося своїм обійстям. Отже, літо таке, як і останні три роки: дача. Планую кілька разів окунутися у Стрижень, це буде компенсацією за  відсутність бажання поїхати до Туреччини чи Іспанії. Не до цього зараз…

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button