Суспільство

Волонтерка знайшла себе в мирному житті: робить красивими жінок у Малій Дівиці

Кардинально змінити власне життя 35-річна Валерія Медведєва вирішила після повернення з АТО. Родом вона з Полтави. З початком війни на сході країни, не вагаючись, поповнила лави волонтерів – возила автозапчастини у 3-й окремий танковий батальйон «Звіробій». А одного разу не змогла відмовитися від пропозиції командира залишитися в підрозділі зв’язку. Так, на 1 рік і 8 місяців стала пліч-о-пліч із військовими боронити рідну землю. Серед них знайшла і свою «другу половинку» – чоловіка Андрія, з яким після служби повернулися на Чернігівщину.

Розповідає: «Продали квартиру в Полтаві, натомість придбали в смт Мала Дівиця Прилуцького району будинок, машину, корову, кобилу… Щоправда, на сьогодні в господарстві залишились два собаки, кіт і птиця. Я продовжувала шукати себе в мирному житті».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська волонтерка розповіла про особливості поїздок до АТО

Ще на війні Валерія мріяла про справу, яка дасть їй можливість бачити навколо себе людей усміхненими та щасливими. Втілити в життя задумане допомогла служба зайнятості. Фахівці Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості, куди дівчина звернулася по допомогу у працевлаштуванні, запропонували безкоштовно здобути професію перукаря. Пригадує: «Саме майстром перукарської справи мене завжди хотіла бачити мама. А я в дитинстві боялася цієї професії, бо одного разу під час стрижки мені ножицями поранили вушко. Проте, як бачите, згодом я до неї все ж таки прийшла». По професію безробітній довелося їздити до м. Чернігова. Каже: «Три з половиною місяці навчання на базі ДПТНЗ «ЧВПУ побутового обслуговування» пройшли «на одному диханні», дуже вдячна викладачам – вони справжні професіонали».

А тим часом у селищі, в якому мешкала Валерія, кипіла робота з ремонту приміщення колишнього магазину. Там планували облаштувати перукарню, адже жінкам «по красу» доводилося їхати до Прилук, а це додатково витрачені час і кошти. Ремонт робили «всім миром», допомагали й спонсори, серед яких Роман Мороз – українець, який мешкає в Німеччині, та його мама – киянка Юлія Андріївна. Добрий почин підтримали й односельці. До роботи долучилися сім’я Легушенків, Юрій Лозовий, Валерій Горбань, подружжя Надія та Ярослав Бондар-Веремеєнко з Луганська та інші.

IMG_8629

І сьогодні жителі смт Мала Дівиця на Прилуччині можуть пишатися: у них таки є перукарня і назвали її на честь нашої героїні – «Валерія». Сьогодні в ній працюють, окрім Валерії Медведєвої, ще дві жінки, які надають перукарські послуги та послуги з манікюру, роблять жінок цього селища вродливими та щасливими.

 Світлана Шеремет,

обласний центр зайнятості

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button