Суспільство

Волонтерські проєкти, всебічний розвиток і створення краси довкола: в Любецькій громаді функціонує молодіжна рада

Нині в багатьох громадах Чернігівщині успішно функціонують молодіжні ради, що об’єднують прогресивних представників молодого покоління. Любецька громада – не виняток.

Щоправда, тут молодіжна рада функціонує не дуже давно. Її установчі збори відбулися в лютому нинішнього року, до повномасштабної війни.

«Перед цим навчання було, тобто готувалися до установчих зборів. Ще раніше подавали проєкти, щоб організувати простір для молоді. Проєкти були затверджені, пройшли конкурс й отримали кошти, щоб відкрити два простори. Один – у селі Тараса Шевченка, інший – у Любечі. Тарасо-Шевченківський простір створений для того, щоб діти і молодь могли цікаво проводити там свій вільний час, змістовно відпочивали. А в Любечі створено тренажерну залу – тут є велодоріжки, гантелі й інші різні речі, цікаві для всіх, хто веде здоровий спосіб життя.

296923027_767651567815488_8589235314539240834_n

Це все вдалося реалізувати завдяки співпраці з партнером, програмою DOBRE», – у коментарі для ЧЕline зазначила Світлана Велігорська, головний спеціаліст відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Любецької селищної ради. До речі, саме цей відділ займається координацією роботи молодіжної ради.

Молодіжна рада складається з 15 осіб. Але це аж ніяк не гранична кількість, інші представники молодого покоління можуть долучатися до роботи. Очолює раду школярка – 11-класниця Анастасія Блоха. Вона – учениця Любецької школи. Натомість представники молодіжної ради є з кожного старостинського округу. Тож осередки молодіжної ради представлені по всій громаді. Тобто вдалося згуртувати ініціативну молодь. Причому задіяні не лише школярі, а й молодь до 35 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як формувалася радянська людина: в музеї на Чернігівщині відкриють експозицію з предметів радянської пропаганди

298687455_5360683523966952_7323270203478096711_nЗа час повномасштабного вторгнення молодіжна рада переформатувала свою діяльність, бо відбулася зміна акцентів.

«Почали допомагати волонтерському руху. Зокрема у виготовленні маскувальних сіток для наших військових, окопних свічок. У нас є окремий волонтерський пункт, то там і організована вся ця робота. Долучилися також до всеукраїнської акції «Сади шкільної мрії» і висадили на території закладів освіти троянди і плодові дерева. Це поблизу трьох закладів освіти – Тарасо-Шевсченківського, Любецького і Малинівського. Також ми вчилися писати проєкти, і в конкурсі розробки проєктів зайняли третє місце», – повідомила Світлана Велігорська.

 

І це ще не повний перелік проєктів, які реалізує активна молодь.

«У межах волонтерського проєкту «Країна вільних людей» громадською організацією «Жіночий формат» 5 серпня 2022 року в Тарасо-Шевченківському старостинському окрузі проведено розважально-інформаційну програму «Я – громадянин України» за ініціативи організації Крим SOS.

До Дня молоді провели заходи в молодіжному просторі у співпраці з Наталією Висіканець та інформаційну компанію, що стосувалася питань безпеки. Була зустріч із працівниками ДСНС. Усе пройшло інформативно й цікаво», – сказала Світлана Велігорська.

Один із наступних заходів запланований на найближчий час – проєкт, завдяки якому має більш активно запрацювати спортивно-тренажена зала, щоб більше долучалося людей.

296105028_2029800413858804_6962389199813702772_n

Спілкувалась Ірина Осташко

Фото надала Світлана Велігорська  

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button