Суспільство

Волосся на продаж: що по чім в індустрії шевелюр

Натурпродукт, що вирощується просто на голові, коштує дорого, а затрат на вирощування не потребує. Все це про атрибут жіночності – волосся, точніше – довге волосся.

Інтернет і стовпи електропередач рясніють оголошеннями, в яких дівчат, цінительок натурального догляду за волоссям, запрошують не безкоштовно поділитись власною косою.

Які ж критерії для продажу? ЧЕline поцікавився інформацією за номерами, що підштовхують до продажу.

Так, довжина має бути не менше ніж 40 сантиметрів (може бути й коротша, але таке волосся приймають не всі і ціна на нього нижча). Волосся не повинно бути фарбованим, ба, навіть фарбування в минулому не є прийнятним. На запитання «Звідки дізнаєтесь, що фарбувалось?», відповідають «Це все видно».

Одні з скупників одразу ціну не називають – просять надсилати фото волосся на вайбер. Інші люб’язно погоджуються розказати про цінову політику. Так, найдорожчим є світле волосся, найбіліше потягне на п’ять чи п’ять із половиною тисяч за 100 грамів. Темне коштуватиме найдешевше: 3600 – 3800 гривень за 100 грамів. Наприклад, русе волосся купують за 4000 – 4500 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жіноча краса: як працює ботокс для волосся

Компанії, які скуповують волосся, працюють по всій країні через власну мережу перукарень. Саме там вербують потенційних продавчинь, визначають якість, довжину волосся, роблять забір тощо. Перед відрізанням товару він має бути ретельно помитий і висушений. Це зроблять у перукарні.

Загалом в інтернеті так звана рекламна ціна за один кілограм волосся коливається від 50 до 70 тисяч.

Подальша доля такого волосся – на перуки.

Але, за словами дівчат, які пройшли шлях продажу, критерії до відбору волосся дуже суворі.

Розповідає чернігівка Анна: «Я з самого дитинства ростила волосся – до 9 класу. Вже була досить довга коса, приблизно до пояса. Але в якусь мить вирішила змінити імідж і позбутись довгого волосся. Тому як варіант вирішила й заробити на цьому, здавши його. Було це років 3-4 тому. Відрізала косу в перукарні, її довжина становила приблизно 40 сантиметрів. Потім вирішила її продати. Але в приймальні волосся знайшли багато недоліків. Наприклад, посіченість. Значну кількість волосся висмикували та викидали із загального пасма. В підсумку виторгувала на ньому я всього 200 гривень».

До речі, за словами «приймальників» сировини, беруть волосся тільки жіноче. Тому довговолосі чоловіки на своїй шевелюрі заробити не зможуть.

Ще статті по темі

Back to top button