ВійнаСуспільство

Вулиця Бєлова у Чернігові – як триває відновлення однієї з найбільш пошкоджених багатоповерхівок

У цьому обстріляному росіянами будинку під №27 триває капітальний ремонт.

Тут виконують демонтажні та відновні роботи. Закладають цегляною кладкою пошкоджені стіни, проводять бетонування плит перекриття, монтують внутрішні перегородки.

Днями мають розпочати монтаж гвинтових опорних стійок. Вони встановлюватимуться у лівій частині будинку для укріплення перекриттів від 4-го до верхніх поверхів. У цій частині будинку розбиратимуть пошкоджену зовнішню кладку стіни, її буде відновлено. Для проведення цих робіт задіюватимуть ще один будівельний кран (один уже працює на об’єкті).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці допомогли збити ворожі ракети над Чернігівщиною

Правий бік багатоповерхівки — тут після влучань на верхніх поверхах сталася пожежа —  також відновлюється. Зараз будівельники монтують опалубку, далі заливатимуть плити перекриття – спочатку на 11-му поверсі, потім на 12-му. Роботи виконують почергово, оскільки бетону потрібен час набути потрібної міцності. З правого боку будинку також працюватиме кран – замінюватимуть пошкоджену зовнішню кладку стіни від 11-го поверху до покрівлі.

Завершити будівельний ремонт передбачається на початку наступного року.

Нагадаємо, що опалення до будинку під’єднано. Тепло вдалося подати у квартири по стояках, які не задіяні у безпосередніх роботах. Загалом у 41 з 69 квартир. Решту помешкань підключатимуть у процесі завершення робіт.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Управління ЖКГ

Ще статті по темі

Back to top button