Суспільство

Як обрати розумний пилосос для дому

Роботизована техніка все більше входить в наше життя. На кухнях з’являються плити та духовки з розумним управлінням, у ванних кімнатах встановлюються сенсорні крани для подачі води, голосовими асистентами та системою “розумний дім” вже нікого не здивувати. Нарешті, прибирання також можна делегувати за допомогою роботів-пилососів.

У чому перевага робота-пилососа

Розумний пилосос – це багатофункціональна та зручна техніка, яка може виконувати безліч завдань із підтримки чистоти та генерального прибирання. Перші моделі роботів-пилососів побачили світ понад 20 років тому, і на цей час суттєво модернізувалися та можуть взяти на себе функцію повноцінного прибиральника.

Роботи-пилососи як вид техніки мають багато поціновувачів, і ось чому:

  1. Це автономна техніка, тобто свої функції він може виконувати навіть без підключення до інтернет-мережі. Управління здійснюється або за допомогою пульта ДУ, або зі смартфона. Також моделі обладнані кнопкою живлення, яка також може запустити порохотяг в роботу, але керувати все одно потрібно дистанційно.
  2. Свою роботу робот-пилосос виконує надзвичайно якісно, особливо якщо порівнювати із традиційними пилососами. Це відбувається завдяки постійному моніторингу якості виконання прибирання, яке здійснюється за допомогою систем спостереження.
  3. Деякі моделі на сайті мають функцію одночасно вологого та сухого прибирання, що суттєво заощаджує час.
  4. За допомогою систем картографування можна створити віртуальні стіни та заборонені зони, щоб робот не заїжджав на особисту територію вашої домашньої тварини або на ігрову дитячу зону.
  5. Робот-пилосос стане неоціненним помічником для тих, хто має домашніх улюбленців. Техніка без проблем справляється з шерстю на килимах, сміттям з клітки та алергенами.

Отже, робот-пилосос чудово поєднує в собі функції власне пилососа, віника, швабри та навіть фільтра.

Які ключові функції мають бути у робота-пилососа

Для того, щоб робот-пилосос міг якісно працювати, він має виконувати такі функції:

  • Сухе прибирання: перш ніж мити підлогу, потрібно спочатку підготувати поверхню. Роботи-пилососи мають спеціальні щітки та насадки, щоб мати змогу дістатися складних ділянок — вздовж плінтусів, під меблями та між меблями і стіною.
  • Додаткове вологе прибирання: майже всі сучасні моделі мають функцію миття підлоги. За допомогою серветок чи мопів робот миє навіть складні плями (засохлий сік або солодкий чай та ін.).
  • Фільтрування повітря. Робот-пилосос має бути оснащений фільтраційною системою, яка не буде пропускати пил, бруд та алергени. На багатьох моделях навіть встановлюються медичні фільтри, ефективніть яких доведено в умовах використання в медичних закладах.

Дистанційне керування, функція автовивантаження сміття, голосовий звіт це додаткові функції, але вони значно полегшують процес управління роботом.

Як обрати розумного помічника для дому

На ринку існує багато моделей роботів-пилососів з різноманітними функціями і дизайном на будь-який смак. Як обрати собі розумного помічника для дому, щоб він не просто стояв десь під шафою, а справді виконував свою роботу ефективно?

Визначте площу приміщення, в якому буде проводитись прибирання. Це допоможе підібрати модель з такою потужністю, місткістю акумулятора та резервуару для збору сміття, щоб не доводилося переривати прибирання через нестачу робочого ресурсу у робота-пилососа. Для маленьких квартир підійдуть моделі з робочою площею до 100-120 метрів, а для великих двоповерхових будинків є сенс шукати моделі до 300 м.

Дуже зручною є функція автовивантаження сміття на док-станції. Датчики заповнення резервуара зі сміттям надають пилососу сигнал, що потрібно його спорожнити, і пристрій їде на базу, де самостійно очищує бак для сміття та миє серветки для вологого прибирання.

Якщо у вас є домашні улюбленці, обирайте моделі із великою потужністю всмоктування, щоб ефективно прибирати шерсть та ворс з поверхні підлоги або ворсистих килимів.

Як вибрати робот пилосос? Які варіанти існують, із чого вибирати та на що звернути увагу в 2024 році

Висновок

Роботизована техніка стрімко входить в повсякденне життя, роблячи його комфортнішим і зручнішим. Роботи-пилососи є відмінним прикладом цього, оскільки вони поєднують в собі функції різних пристроїв для прибирання та забезпечують високий рівень чистоти з мінімальним втручанням людини. Їх багатофункціональність, автономність і здатність справлятися з різними видами забруднень роблять їх незамінними помічниками в домі, особливо для власників домашніх улюбленців.

Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button