Суспільство

Як перебороти страхи вступу за кордон?

Переїзд до іншої країни на навчання – це завжди стрес. Навіть на стадії підготовки подачі документів деякі абітурієнти сумніваються щодо правильності прийнятого рішення. Віддаленість від дому, чужа культура та інша система освіти можуть породити страхи вступу за кордон, які набагато ускладнять весь процес вступу до ВНЗ вашої мрії. Тому необхідно розуміти, що будь-яке побоювання – це всього лиш відсутність інформації. Не потрібно піддаватися паніці, адже це не допоможе вам отримати омріяний диплом. Холодний аналіз та використання відповідних ресурсів допоможуть вам перебороти невпевненість та боязливість при вступі до іноземного університету. У цій статті представлений перелік страхів вступу за кордон та способи їх подолання, які допоможуть вам заспокоїтися і досягти своєї мети.

 

Виберіть найкращий навчальний заклад для себе

По-перше, прочитайте якомога більше інформації про навчальний заклад своєї мрії. Не керуйтеся лише тією інформацією, яка знаходиться на офіційному сайті університету чи коледжу. Завжди використовуйте блоги або студентські спільноти онлайн, де можна побачити обговорення та оцінку послуг відповідного закладу. Дуже важливо знайти свій ВНЗ у міжнародному рейтингу типу QS World Reputation Ranking.  Якщо у вас є друзі або знайомі, які уже навчалися там, куди ви хочете вступити, то спитайте їх про чесний відгук про навчання і цінову політику, а також співвідношення з якістю. Важливим індикатором успішності університету є процент працевлаштування його випускників. Якщо більшість з іноземних студентів саме цього ВНЗ працевлаштовуються без проблем, тоді немає чого боятися.

Далі розглянемо найбільш розповсюджені побоювання абітурієнтів щодо вступу до вищих навчальних закладів за кордоном.

Система навчання

Міф про те, що закордонна освіта може бути складнішою від української не має вас лякати. Насправді, багато студентів користується https://writix.co.uk/write-my-assignment та іншими ресурсами для того, щоб ефективно виконувати домашні завдання. Наразі, Болонський процес настільки поширений і в Україні, що в принципі ви не відчуєте великої різниці у складності завдань. Специфіка деяких завдань чи іспитів може відрізнятися, але все одно вам прийдеться шукати все самому та питати в колег і викладачів, як саме і що саме робити для того, щоб успішно скласти тест, екзамен чи роботу. Не хвилюйтесь, студентська спільнота скрізь допомагає один одному.

 

Мова і культура

Переїзд до іншого середовища може бути досить стресовим. Якщо ви не володієте місцевою мовою, тоді у вас можуть виникнути проблеми. Часто виші за кордоном мають міжнародні відділення, а також волонтерські організації, які покликані допомагати іноземцям адаптуватися на новій землі Напишіть листа до деканату університету та запитайте, чи є щось на зразок програми «students buddy» або студентського самоврядування, щоб вас могли зустріти та допомогти вам.

Вивчіть декілька базових розмовних виразів місцевою мовою, щоб у разі проблем ви змогли попросити про допомогу або банально купити собі кави в аеропорту. Звісно, якщо ви виїжджаєте до Європи, то завжди знайдуться люди, які володіють англійською.

Житло

Один з найбільших страхів – це залишитись без житла. Перед тим, як вступати в університет, запитайте в деканаті, чи входить проживання в студентському гуртожитку в ціну оплати за навчання. Якщо ні, то групи в Facebook або AIRBNB зможуть полегшити вам пошуки житла. Очевидно, що пошук починати необхідно відразу після того, як ви дізналися, що вас зараховано. Зволікання може дорого вам коштувати.

Журба за рідними

Якщо ви боїтеся, що ви більше не побачите рідний дім та своїх друзів, тоді це не привід для хвилювань. Телефонні дзвінки та дешеві польоти додому можуть з легкістю побороти будь-яку нудьгу. До того ж, у сучасному світі, маючи доступ до Інтернету, ніхто не залишається наодинці.

Які б страхи чи фобії ви не мали, намагайтесь їм не піддаватись – усе не так страшно, як здається. Ви завжди можете попросити спеціалістів про допомогу, якщо у вас виникають сумніви, які документи подавати або яку візу відкривати. За певну суму  весь процес переїзду можна перекласти на фірму, яка все зробить за вас. Звичайно, вам теж потрібно буде вивчити хоча б ази мови країни перебування, а також почитати про її культуру. Шукайте знайомих або людей, які зможуть допомогти вам на місці та введуть вас в курс справ. І не бійтеся! Навчання за кордоном – це пригода усього життя, яка приносить тільки радість, звичайно, якщо підходити до справи з розумом.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button