Суспільство

Як прикрасити кімнату стильно та бюджетно?

Прості способи прикрасити кімнату в будинку чи квартирі своїми руками!

Навіть найсучасніший мінімалістичний дизайн для досягнення гармонії потребує стильних прикрас та елементів декору. Дизайнерів часто запитують, як самостійно прикрасити кімнату? Відповідь дуже індивідуальна, адже кожне житло особливе. Для досягнення гармонії у конкретній квартирі може бракувати однієї картини на стіні або ж виявиться, що житло потребує серйозних змін і сучасних нововведень!

image1

Як покращити дизайн кімнат?

Основна порада дизайнерів — варто робити базовий ремонт, без надмірно яскравих елементів чи вмонтованих, дивакуватих частин декору. Завдяки класичній та простій основі з часом можна змінити стиль, не витративши шалених коштів. Якщо вирішили купити квартири, Львів — Личаківський район, то заздалегідь ознайомтесь з плануванням, історією змін, перевагами та недоліками. У квартирах та будинках від надійного забудовника зазвичай дуже гарна якість базового ремонту, який може прослужити не один рік.

Отож стилісти та дизайнери підготували кілька порад та лайфхаків, що допоможуть прикрасити кімнату у домі або квартирі:

  • Хаотичне розміщення книг на стелажах та полицях.

Спробуйте розставити книги вертикально, діагонально (злегка нахилено) та горизонтально. Такий альтернативний підхід принесе нотку стилю й розслабленості, а додаткова зелень або пишні вазони додадуть вигідного контрасту.

  • Мінімалістичні постери, рекламні плакати, репродукції картин сучасних художників.

Ще один варіант прикраси для кімнати. Оберіть оригінальну або класичну тонку раму, яка контрастуватиме з кольором стін, і розмістіть картину на помітному місці.

  • Контейнери для зберігання прикрас, предметів гігієни, кухонного приладдя чи їжі.

Такі маленькі дрібниці також можуть стати акцентною прикрасою кухні або вітальні. Замініть застарілі й недостатньо екологічні пластикові контейнери на:

  • Скляні;
  • Керамічні;
  • Дерев’яні;
  • Металеві.

image3

Масивні елементи декору — не лише безпечно, природно й вигідно, а й неймовірно стильно й вишукано!

Чого варто уникати в декорі кімнати?

Мінімалізм у домашньому інтер’єрі виглядає набагато краще, ніж надлишок та перевантаження зайвими предметами. Спробуйте прибрати деякі аксесуари, замінити їх, додати інші, поки не будете задоволені фінальним результатом.

Дбайте про рослини та вчасно обробляйте їх від паразитів, а якщо улюблений кактус чи фікус вже не можна оживити, то краще його позбутись. Така ж порада й щодо пилу та надлишків бруду на полицях та в інших важкодоступних місцях.

Ще одна проблема у дизайні, яку часто критикують дизайнери, присутність сезонних прикрас у повсякденний час. Навіть найдрібніші новорічні кульки чи милий різдвяний плед з оленями зіпсує вигляд розкішної вітальні у літню пору!

image4

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button