Суспільство

Як сіверські діти, віком від 3 до 5 років, імбирних пряників напекли (Фото)

Студія раннього естетичного розвитку «Малятко» Коропського центру дитячої та юнацької творчості має власну щорічну традицію. Напередодні новорічно-різдвяних свят вихованці студії, віком від 3 до 5 років, перетворюються на кондитерів і печуть імбирні пряники. На щастя, цьогоріч карантинні обмеження не завадили добрій традиції.

«Усе потрібне для приготування пряників купую сама. Вибираю тільки якісні продукти.  Тісто готується заздалегідь. Бо воно за рецептурою має простояти всю ніч. І тоді керівник нашого гуртка приносить його, а дітки за допомогою формочок роблять пряники. Тобто все серйозно і по-справжньому. У дітей також є спеціальні малесенькі качалочки, якими вони тісто розкачують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові затвердили нове Положення про стипендію міського голови учням закладів мистецької освіти

У нас є духовка, в якій дітки самі випікають пряники на пергаменті. І тоді розфарбовують випічку цукровою пудрою з додаванням барвника. Куштують те, що спекли на заняттях. Зазвичай додому не несуть, бо все з’їдається одразу. А якщо залишаються пряники, то батьків пригощають», – розповіла Олена Куніцина, директор Коропського центру дитячої та юнацької творчості.

А ще зазначила, що дуже пишається юними вихованцями і керівниками гуртків.

Фото з Facebook-сторінки Коропської селищної ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button