Суспільство

Як сновським дітям тимпаліси з Америки подарували

У Сновську вже багато років успішно діє дитяча музична школа ім. Н.Г.Рахліна. Нині музичну грамоту в ній опановують 183 учні. Причому навчаються вони за різними напрямами: від вокалу й хореографії і до гри на духових інструментах.

«У школі діють 11 учнівських колективів, а це для такого закладу, як наш, багато. Всі колективи постійно виступають, беруть участь у конкурсах різних рівнів. А нещодавно наші учні дали шість концертів у польських гмінах, де перебували на запрошення», – розповіла директор закладу Лариса Сіренька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновську відкрито Регіональний навчально-практичний центр деревообробних технологій

Також нещодавно заклад отримав приємний подарунок: новий ударний інструмент – тимпаліси. Його музичній школі подарував земляк, уродженець Сновського району, Олександр Шевченко, який нині проживає в Америці.

«Свого часу він навчався у нашого викладача Степана Степановича Пушкаря. Чи закінчив музичну школу, не можу сказати. Загалом земляк допомагає й іншим школам та оркестрам Чернігівщини. Ми з ним підтримуємо зв’язок через Фейсбук. І він телефонує час від часу», – розповіла Лариса Сіренька.

За словами директора музичної школи, Олександр Шевченко також надіслав багато літератури про подарований ним інструмент і відеоролики, на яких показано, як треба грати.

«Олександр Шевченко спілкувався з нашим викладачем духових інструментів Леонідом Рибальченком. І вони, мабуть, удвох вирішили, що саме такий інструмент потрібен. Бо такого не було. Будемо опановувати новий інструмент і плануємо його застосувати в наших ансамблях», – сказала пані Сіренька.

Педагогічний колектив, батьки та учні дитячої музичної школи ім. Н.Г.Рахліна висловлюють слова щирої вдячності Олександру Шевченку за подарований закладу новий ударний інструмент.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button