Суспільство

Як спробувати все на новорічному столі і не опинитися на лікарняному ліжку: поради чернігівських медиків

Навіть попри війну українці готуватимуться до Нового року. Причому наша нація завжди вирізняється гостинністю і в нас заведено на свята споживати багато їжі. Тож новорічний стіл — випробування навіть для найбільших прихильників здорового харчування.

У свята стіл традиційно буквально вгинається під наїдками: м’ясо, риба, салати з майонезом, «Шуба», «Олів’є», ковбаси, соління, картопля…І куди ж без алкогольних напоїв?!

Їжі готується стільки, що про правильне харчування можна забути на цілий тиждень.

Аби не стати жертвою новорічного столу та не зіпсувати фігуру, чернігівські лікарі рекомендують починати трапезу з легких овочевих салатів, заправлених оливковою олією.

Овочі багаті на клітковину, яка заповнить шлунок і швидко забезпечить відчуття ситості. А ще підготує організм до перетравлювання більш важкої їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовому з Чернігівщини вручили нагороду від Залужного

Ще один секрет — контроль порцій. Відчуйте себе професійним дегустатором — спробуйте все, але в невеликих дозах, не більше ніж 20-30 г.

М’ясо краще їсти зі свіжим салатом — так воно легше і швидше перетравиться. А от гарнір із вареної картоплі краще відкласти.

Аби зробити святкові страви більш корисними, можна додати до «Олів’є» сьомгу або приготувати м’ясо на грилі.

А ще можна самостійно приготувати майонез. Тоді ви насолодитеся улюбленим соусом, але уникнете шкідливих смакових добавок і цукру, що містяться в магазинному майонезі.

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button