Суспільство

Як українцям відкрити власний бізнес у Канаді: алгоритм дій від BCU Financial

Власна справа – це шлях до фінансової незалежності та самореалізації. Відкрити бізнес в Канаді доволі просто, адже місцевий уряд зацікавлений у присутності іноземних інвесторів і створює комфортні умови для роботи.

Які форми бізнесу передбачені в Канаді?

Виникає багато питань про те, як відкрити бізнес в Канаді. Починати планування потрібно з організаційно-правової форми майбутньої компанії. У 2024 році Канада дає змогу оформити такі види:

  • приватний підприємець – власник несе одноосібну відповідальність за всі рішення та ризики, а також відповідає особистим майном;
  • партнерство – асоціація двох або більше осіб, які одночасно несуть однакову юридичну відповідальність;
  • корпорація – повноцінна юридична особа з радою директорів і власниками.

Новачкам у бізнесі краще запитати поради у фахівців, оскільки від організаційно-правової форми залежить сума податків, яку потрібно буде сплачувати державі.

Бізнес у Канаді: алгоритм оформлення від BCU Financial

Щоб відкрити власну справу, доведеться виконати таку послідовність дій:

  • Зареєструвати компанію. Обов’язкова умова – наявність номера соціального страхування. Бізнес у Канаді потрібно реєструвати. Це можна зробити через пошту, особисто та через інтернет. Строк опрацювання заявки – 5 днів.
  • Отримати код у податковій агенції. Після реєстрації потрібно подати документи до Агентства доходів Канади. Впродовж одного дня воно присвоїть спеціальний CRA-код.
  • Сплатити податок. Сума залежить від провінції. В Онтаріо податок складає від 60 до 80 доларів.
  • Створити рахунок. У Канаді приватні підприємства та товариства не зобов’язані мати окремі рахунки для бізнесу. Проте більшість воліє розділити особисті та ділові фінанси. Допоможе з цим кредитова спілка «Будучність». На сайті www.bcufinancial.com доступний широкий вибір бізнес-планів для тих, хто прагне відкрити рахунок. Мешканцям провінції Онтаріо не потрібно їхати в головний офіс в Торонто, оскільки компанія має велику мережу відділів. Кожному клієнту за його бажанням відкривається кредитна лінія, котра дає змогу брати позики для бізнесу й індивідуальних потреб.
  • Отримати ліцензію. Може знадобитися для деяких видів діяльності, наприклад, при відкритті кафе, ресторану чи автошколи.

Як бачимо, ніяких складнощів із відкриттям власної справи в Канаді немає. Якщо виникають запитання, українська діаспора завжди підтримає порадою та надасть контакти вузькопрофільних фахівців.

Канада знаходиться на третьому місці у світовому рейтингу країн, де найпростіше відкрити власний бізнес. Надійною опорою українців у фінансовому аспекті справи стає кредитова спілка BCU Financial, яка надає вигідні умови для відкриття бізнес-рахунків та отримання кредитів.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button