Суспільство

Як вибрати сходи для встановлення в приватному будинку?

Приватний будинок часто складається із декількох поверхів, оскільки такий підхід дозволяє суттєво економити площу земельних ділянок. Однак, щоб побудувати будинок, що складається із декількох поверхів, обов’язково знадобиться замовити сходи. У цій статті ми розповімо, як вибрати сходи та які каркаси найкраще підійдуть для цього.

Вибираємо каркас для сходів

Те, який каркас вибрати для сходів, залежить від безлічі факторів, зокрема стилістики та дизайнерського рішення вашого будинку, бюджету на який ви розраховуєте, будівництва, міцності конструкції. Найпопулярнішими варіантами є наступні:

  • Металевий каркас для сходів. Такі конструкції є міцними, мають модерновий та сучасний вигляд. Ці сходи легкі в монтажі, та підходять як для вулиці, так і для розміщення в самому будинку. Металеві каркаси є довговічними.
  • Бетонний каркас. Бетонні сходи є достатньо масивними, однак вони здатні витримувати інтенсивні навантаження. Ці сходи є досить довговічними та вони підтримують свою форму протягом тривалого часу. Однак зверніть увагу, що будівництво таких сходів може бути достатньо складним та багатоетапним.
  • Дерев’яний каркас. Хоча дерев’яні сходи мають чудовий та теплий вигляд, додають затишку будь-якому будинку, вони не підходять до всіх стилів, та найчастіше використовуються в класиці чи у будинках під зруб. Також дерев’яні каркаси не є практичним рішенням для встановлення на вулиці.

Враховуючи усі ці аспекти, можемо зробити висновок, що металевий каркас є одним із найкращих варіантів для встановлення сходів в будинку.

Вибираємо форму сходів

Наступним етапом у виборі сходів є визначення із конструкційними особливостями. Моделі поділяються на декілька різновидів. Найбільш габаритними є П-подібні моделі, оскільки вони займають велику кількість вільного простору та підійдуть лише великим житловим будинком.

Як правило, П-подібні сходи встановлюються у просторах вітальнях. Така конструкція складається із двох окремих прольотів, що мають пряму форму та розташовуються на 180 ° відносно одне до одного.

Другий вид сходів – Ге-подібні. Вони створені з двох маршів, що розташовані окремо і розгорнуті під кутом в 90 ° одне до одного. Між прольотом встановлюють спеціальний сполучний майданчик, який має забіжні сходинки. Такі конструкції ідеально підходять у приміщення квадратної форми. Ну і ще один вид конструкції – це дугоподібні, вони є міксом гвинтової та маршової конструкції, мають легкий та плавний кут повороту сходинок. Такі конструкції не займають багато місця та чудово підходять в будинки, що мають сучасний інтер’єр. Обираючи металеві каркаси для сходів, ви можете звернутися в компанію Кузня Львів, де отримаєте найкращі рішення для встановлення сходів у вашому будинку.

Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button