Суспільство

Як впливати на людей і досягти успіху: відомі чернігівці розповіли про книжки, які читають

Книжки – це бездонна глибина мудрості. У них можна знайти відповіді на практично всі життєві запитання. Ще за допомогою книжок можна дізнатися і пережити те, чого не переживав у реальному житті, переміщатися в часі та ненав`язливо зануритися в чиєсь життя, розвинути власну уяву.

А які книжки нещодавно прочитали відомі чернігівці? Про що вони і чим сподобалися?

Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради

Роберт Чалдині «Психологія впливу». Дуже цікава та пізнавальна книга, яка радить, як не реагувати на маніпуляції, як уникати небажаного впливу, як переконувати інших. Цікаво як для людей, так і для бізнесу.

Андрій Курпатов «Червона таблетка». Теорії, як працює наш мозок, чому нам здається, що ми невдоволені життям та людьми, чого ми справді бажаємо та як цього досягти.

Сіддгартха Мукеджі «Ген. Надзвичайна історія». Книга про генетику, історію та майбутнє. Просто написано, одночасно розкриває важливі теми та напрями розвитку людства і генної інженерії майбутнього.

Наталія Коцюбинська, заступник директора з наукової роботи у Музею-заповіднику Михайла Коцюбинського

Сподобалася книга Мирослава Дочинця «Криничар». Загалом цей автор належить до моїх улюблених. У його творах – мудрість життя. Головний герой роману з народження був приречений на злидні і зневагу, але завдяки своїй кмітливості, впертості, бажанню набиратися знань від усіх, хто траплявся на його шляху, досяг значних успіхів, став одним із найповажніших і найзаможніших містян. Його шлях нелегкий, але надзвичайно цікавий. Рекомендую всім до прочитання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автоматично відкриватиметься з сигналом тривоги: у Ніжині укриття обладнають електронними замками

Анатолій Тютюнник, журналіст

Життя зараз чомусь таке, що читати мені ніколи. Читаю тільки тоді, коли готую передачу до ефіру про якісь нові видання наших авторів. Серед таких книга Івана Богатирьова «Російсько-українська війна: погляд кримінолога» (доволі своєрідний ракурс аналізу подій під час облоги Чернігова російськими військами) та книга Івана Кирієнка «І хрестиком, і доріжкою» (це друга книга з історії села Черниш. Вона про традиції вишивання та культурну спадщину села. Цікаво підібраний матеріал – як бальзам на душу).

Михайло Жирохов, військовий експерт

На жаль, зараз немає часу читати художню літературу, тому тільки професійна. Останнє, що прочитав – це Ігор Чорновол «Компаративні фронтири: світовий і вітчизняний вимір». Дуже потужна та цікава робота в розрізі протистояння «Ліс – Степ» й історії Чернігівщини.

Тимур Блинець, настоятель Свято-Георгіївського храму в Седневі

Остання книга, яку прочитав – «Уроки християнства» від автора Євгена Шелепило. Вона про практичні поради в здійсненні Таїнств.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button