Суспільство

Як застрахувати власне житло та не хвилюватися про майбутнє

Основна мета покупки страховки полягає в тому, щоб залишити людину фінансово незалежною за будь-яких обставин. Особа погоджується сплатити невелику винагороду страховій компанії в обмін на гарантію того, що остання компенсує всі збитки в разі настання критичних ситуацій. Відповідно до цих міркувань страхування майна захищає від пошкодження або втрати особистого житла.

Чому важливо застрахувати власне житло

Скажімо, ви володієте будинком, отже, можете жити там або здавати його в оренду. Все добре, і ви запитуєте себе: «Навіщо мені страхування майна?» Потім раптом гігантське дерево на задньому дворі падає на ваш будинок і завдає серйозної шкоди. Тепер вам потрібно відремонтувати власне житло своїм коштом. Якби заздалегідь був оформлений договір, то страхова компанія заплатила б (частково або повністю) за ремонт будинку, позбавивши господаря від несподіваних витрат.

Страхування майна — це інвестиція, яка допомагає захистити власне житло й сімейний затишок. Воно доступне в різних форматах. Убезпечити таким чином можна:

  • будівлі (стіни, перегородки, балкони);
  • окремі елементи конструкції (теплове та електричне обладнання, системи кондиціювання);
  • нещодавно зроблений ремонт;
  • велику побутову техніку, меблі, електроніку.

Стандартний поліс покриває витрати в разі пожежі, вітру, граду, вибуху та збитків, заподіяних злочинною діяльністю, як-от вандалізму.

Як оформити страховий договір на нерухомість

Сьогодні страхові компанії пропонують своїм клієнтам такі варіанти покриття, які дозволяють спрощено оформити захист і без проблем отримати компенсацію в разі настання критичної ситуації. Наприклад, СК «ВУСО» пропонує скористатися спеціальним онлайн-калькулятором і розрахувати самостійно вартість поліса, обрати окремі параметри. Оформити договір також можна онлайн.

Наприклад, якщо буде обрана максимальна страхова сума — 800 тис. грн та до страхового захисту включено нерухомість, предмети домашнього вжитку, оздоблення й відповідальність, то сплачувати потрібно 187 грн на місяць. Якщо предметом захисту будуть обрані всі побутові речі, крім самої нерухомості, то ціна за поліс трохи зросте, сягатиме 325 грн за місяць. Максимальна сума, яку можна зазначити в договорі, — 3 млн грн.

Для оформлення поліса в спеціальну форму вносять персональні дані: прізвище, ім’я, по батькові, адресу проживання, телефон, електронну пошту. Потрібно також заповнити інформацію про нерухомість, обрати все необхідне стосовно умов страхування: наявність франшизи, термін дії договору, тип внесення платежів. Після здійснення оплати документ надішлють на електронну адресу.

strahovka_2

Як отримати компенсацію від страхової компанії

Крім того, що надійні СК пропонують спрощений варіант оформлення договорів, зараз можна сподіватися й на простий спосіб нарахування виплат у разі настання критичної ситуації. Для цього варто зробити кілька важливих кроків:

  • зателефонувати на гарячу лінію, яка діє цілодобово, і повідомити про проблему;
  • діяти відповідно до вказівок менеджера. Він розповість, чи треба звертатися до інших служб, скоординує всі наступні дії;
  • надалі подати необхідні документи, якщо буде потрібно, і дочекатися інформації про оцінку збитків.

Далі залишиться лише отримати компенсацію. Зважайте на те, що для опрацювання заяви може знадобитися якийсь термін, про це зазначено в тексті договору.

Отже, вигода від страхування власного майна є очевидною. Потрібно лише обрати надійну страхову компанію й визначитися з умовами оформлення поліса.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button