Суспільство

Як зберегти автомобіль взимку просто неба: трохи уваги і корисна автохімія

Автомобіль, може, і не розкіш, але гараж чи місце на критій автостоянці — точно належить до цієї категорії. Далеко не всі автовласники можуть похвалитися наявністю «домівки» для свого транспорту, багатьом доводиться паркуватися на вулиці цілий рік. Якщо закупитися на Avtopro.ua спеціальними засобами для догляду, автомобіль здатний перенести найсуворіші зими без наслідків.

Зимова косметичка для вашого автомобіля

1. Морозостійкий омивач

Час дешевих омивачів закінчився з першими морозами. Подбайте про те, щоб рідина для омивання скла не замерзала при температурах до -20°. Гарантію на це може дати лише відомий бренд, а не ноунейми із метиловим спиртом у складі.

2. Захисне покриття для кузова

Взимку автомобіль необхідно регулярно мити, звільняючи від піску, солі та протиожеледної хімії. Щоб скоротити їхній вплив на кузов до мінімуму, покривайте чистий автомобіль спеціальними консервантами. Такі рідкі полімери також поділяються на зимові та літні, залежно від чого виконують різні функції. Від реагентів здатний захистити лише зимовий консервант.

3. Водовідштовхувальний засіб для дверей

Звичайна зимова проблема: замерзлі двері, точніше, ущільнювачі на дверях. Поливати їх щоразу гальмівною рідиною або окропом — прямий шлях загробити ніжні гумки. Натомість варто обробляти ущільнювачі заздалегідь силіконовим мастилом або іншою речовиною, що відштовхує вологу. Обробку треба повторювати раз на місяць, у такому разі проблема просто не виникне.

4. Розморожувач скла

Не рушайте з місця на вулиці взимку, перш ніж не розморозити скло. Для цього продаються спеціальні аерозолі, які, втім, можна замінити медичним спиртом і чистою ганчірочкою.

Додаткові застереження взимку

Якщо автомобіль стоїть у морози на вулиці довше, ніж кілька годин, приділіть увагу додатковим застереженням для його захисту:

1. Бензобак має бути наповнений по максимуму

Чим більше бензину – тим менше вологи, що конденсується з повітря через вентиляційну трубку.

2. Акумулятор – максимально заряджений

Мороз дуже погано впливає на акумулятори. Водії радянського гарту ще пам’ятають, як цей пристрій доводилося нести додому на ніч, щоб зберегти його. Сучасні акумулятори не такі ніжні, досить вчасно їх заряджати і не допускати великої розрядки. Якщо розрядка все ж таки відбулася, вдома необхідно почекати нагріву до кімнатної температури, а потім зарядити. А в дорозі така ситуація вирішується за допомогою «прикурювання» від іншого авто через спеціальні дроти. Обов’язково возіть їх із собою.

3. Прогрів двигуна — помірний

Прогрівати двигун треба акуратно, захопившись, ви можете спровокувати «прогрівний знос». Фахівці рекомендують обмежити цю процедуру кількома хвилинами, після чого добирати робочу температуру вже в русі на невеликій швидкості.

Таким чином, дотримуючись нескладних правил і помірковано витратившись на автохімію, можна цілком обійтися без гаража навіть у суворому кліматі, не кажучи вже про «єврозими» півдня України.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button