Суспільство

Як змінити мобільного оператора зі збереженням номеру

Із 1 травня кожен охочий може змінити свого мобільного оператора, не втрачаючи свого номера телефону. Челайн зателефонував до одного з мобільних «зв’язківців», щоб дізнатися, яка процедура «відлучення» від одних і «приєднання» до інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запрацювало перенесення номера при зміні оператора

Для початку необхідно бути контрактним абонентом – щоб до вашого «старого» номера, який ви хочете змінити, були прив’язані ваші прізвище, ім’я, по батькові. Якщо ви «контрактник», проблема вже вирішена, якщо «ні» — зверніться до оператора, щоб той прив’язав вас до номера.

Далі ви звертаєтесь із бажанням долучитись до нової мережі, до нового оператора. Шляхів зробити це достатньо – смс, кол-центр оператора, його сайт або ж  представництво. Після цього протягом трьох робочих днів вони розглядають можливість вашого приєднання або неприєднання. Відмова можлива у випадку, якщо ваш номер заблоковано, проводиться повторна заявка на зміну або ж ви намагаєтесь змінити оператора частіше, ніж один раз на 30 днів.

Якщо цих перепон немає і ви отримали зелене світло, йдете в представництво нового оператора, де отримуєте нову сім-картку та пишете заяву на підключення. Приєднання до нової мережі відбудеться в термін від 3 до 30 днів.

Якщо ви корпоративний клієнт – підключення безкоштовне, якщо приватний – з рахунка зніметься одна гривня за сім-картку.

З отриманням такої можливості «переходів» виникає нова проблема – коли, телефонуючи комусь, ми можемо не знати, на якого оператора насправді натрапимо, що може призвести до додаткових витрат.

Щоб цього уникнути, є дві можливості. Перша – послуга автовідповідача, що повідомляє, на яку мережу ви зателефонували, або ж можна завчасно дізнатись оператора абонента, набравши набір цифр *181*номер телефону, починаючи з 380 … # виклик.

Загалом у разі переходу всі деталі варто уточнювати в кожного конкретного оператора, до якого бажаєте долучитись.

Ще статті по темі

Back to top button