Як зробити з піци корисний продукт харчування? Як відрізнити корисну піцу від шкідливої?
На думку дієтологів піца не завжди “пусті калорії”, які позбавлені всякого поживного складу. Деякі рецепти приготування піци можуть стати відмінним доповненням до раціону людей, які піклуються про стан здоров’я. Таку корисну піцу, приготовану з натуральних якісних продуктів, можна приготувати в домашніх умовах, а можна замовити в піцерії Івано-Франківська.
Секрети начинки для дієтичної піци
Якщо поринути в історію виникнення піци, то можна побачити, що на самому початку піца вважалася їжею для бідняків. Піца не завжди була такою, як ми звикли її бачити. Перші піци виглядали як корж з овочами. Мода на калорійні піци прийшла до нас з Америки. Піца по-американськи суттєво відрізняється від справжньої італійської піци. Якщо італійська піца — це не більше 3 — 4 інгредієнтів для начинки, то в американському варіанті це велика кількість різноманітних продуктів, які не дуже вирізняються корисністю. Це і бекон, і корейка, курка барбекю, різноманітні калорійні соуси. В Італії піца випікається в спеціальній печі, а всі інгредієнти для начинки повинні бути натуральними та корисними.
Які продукти для начинки можна використовувати, щоб піца стала не тільки низькокалорійна, а і корисна для здоров’я?
- Риба;
- Морепродукти;
- Різноманітні овочі;
- Гриби;
- Сир тофу;
- Відварене м’ясо птиці;
- Ароматні трави.
Основу для корисної піци готують з цільнозернового борошна. Відсутність в тісті продуктів тваринного походження (яєць, молока) не заважає йому бути смачним, з нотками вишуканості.
Які овочі можна використовувати для приготування начинки?
Як відомо, овочі дуже корисні для здоров’я людини. Це і природна клітковина, і безліч вітамінів і мікроелементів. Як радять лікарі, в день здорова людина повинна з’їдати до 400 г різноманітних овочів. Перед додаванням овочів у піцу, їх ретельно миють, висушують і нарізають потрібної форми. Овочі для піци можна використовувати наступні:
- помідори;
- баклажани;
- салатний перець, паприка;
- броколі;
- кабачки;
- морква;
- стручкова квасоля;
- кукурудза;
- огірки;
- оливки, маслини.
Щоб надати страві вишуканого смаку та різного кольору, можна поєднувати декілька видів овочів. У якості соусу для піци краще використовувати томатний соус з пряними травами, приготований власноруч без консервантів. Такий смачний соус надасть страві соковитості та пікантного смаку. Найсмачнішу піцу, приготовану лише зі свіжих та якісних продуктів, можна замовити в Пронто. Тутешні кухарі знають багато рецептів корисної, низькокалорійної піци.
Реклама