Суспільство

Яка робота вважається прийнятною для безробітного під час дії воєнного стану?

Під час дії воєнного стану критерії прийнятної роботи для безробітних змінилися. Відповідні зміни закріплені Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану», що набув чинності 7 травня поточного року.

Так, протягом 30 календарних днів з дня надання статусу безробітного, слушною для нього вважається робота, яка відповідає його освіті, професії (спеціальності), кваліфікації, а також набутому за період трудової діяльності досвіду. Оплата праці повинна бути не нижче розміру заробітної плати за останнім місцем роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 25 роботодавців області отримають компенсацію за працевлаштування переселенців

Надалі для осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 30 календарних днів, або для громадян, які не мають професії і вперше шукають роботу, прийнятною є робота, що не потребує кваліфікації (спеціальності), професійної підготовки, або робота, що потребує первинної професійної підготовки, зокрема безпосередньо на робочому місці, із заробітною платою не нижче розміру мінімальної для роботи на умовах повного робочого часу (дня).

Без згоди безробітного йому не може пропонуватися робота, що потребує зміни місця проживання або перебування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості

Ще статті по темі

Back to top button