Суспільство

Які працівники потрібні роботодавцям Чернігівщини?

Уже котрий рік поспіль на ринку праці області спостерігається нестача кваліфікованих робітничих кадрів. Цього року найбільшим попитом у роботодавців користуються робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (ідеться про водіїв, трактористів, токарів, операторів (машиністів) котельної). Це – 26% усіх вакансій, поданих роботодавцями до служби зайнятості області протягом січня-жовтня 2021 року.

16,6% вакансій у базі даних служби зайнятості – для некваліфікованих працівників. Затребуваними є підсобні робітники, прибиральники службових приміщень, робітники з благоустрою, вантажники, сторожі, двірники, комірники, кухонні робітники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівцям на замітку: які професії зникнуть до 2030 року

Стабільним попитом у роботодавців користуються й працівники сфери торгівлі та послуг (14,8% вакансій), а це – продавці, кухарі, охоронники, соціальні робітники, бармени та кваліфіковані робітники з інструментом (13,5% вакансій) – швачки, слюсарі, електромонтери, електрогазозварники,

Є попит і на людей із вищою освітою та досвідом роботи. Роботодавці, наприклад, шукають бухгалтерів, спеціалістів державної служби, вчителів, вихователів, інженерів і лікарів різної спеціалізації.

Ось професії, на які на Чернігівщині спостерігається найбільший попит:

— водії,

— трактористи,

— токарі,

— машиністи (кочегари) котельні,

— продавці,

— кухарі,

— швачки,

— електромонтери,

— бухгалтери.

Валентина Федусь, ОЦЗ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button