Суспільство

Юрій Стальниченко з Мени розповів, чи важко бути головою громади

Голова Менської громади Геннадій Примаков пішов служити до Збройних Сил України. Згідно із законом України, його обов’язки виконує секретар міської ради, тобто Юрій Стальниченко.

Зважаючи на такі обставини, поцікавилися в пана Юрія, чи складно бути мером.

«Я ж то заміняв міського голову, коли він йшов у відпустку чи у відрядженні був. Але нині ситуація трішки інша, бо слід змінити багато документів, зокрема правоустановлювальних. Це регламенти, право підпису, проведення виконкомів… Загалом функції відомі, команда залишилася, орієнтири – ті самі. Тож завдяки тому, що команда є, мені не настільки важко, як могло б бути. Але зона відповідальності вже ширша, тому що є низка виконавчих функцій, які раніше не належали до моїх повноважень», – пояснив Юрій Стальниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меблі та декоративні вироби з дерева: творчий доробок чернігівського майстра

Він також розповів, що ці зміни не стали для нього новиною, як для багатьох менян.

«Я ще з осені знав, що так буде. Тому працюємо як працювали. Я взагалі двічі був заступником міського голови якраз із питань виконавчих органів влади», – повідомив Стальниченко.

Водночас він зізнався, що доводиться засиджуватися на роботі.

«У нас до 17-ї години – робота більше з людьми, різні наради, а після 17-ї починається бюрократична робота – з паперами. То звісно, затримуватися доводиться. Але для того ми й працюємо, щоб виконувати всі функції, які на нас покладені державою, законом і людьми.

Загалом кажуть, якщо засиджуєшся на роботі, то погано працюєш. Але я вважаю, що це не про нас. Ми й далі триматимемо курс, бо маємо багато цікавих планів», – зазначив Стальниченко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button