Суспільство

«Юстиція» Чернігівщини ліквідована: хто ловитиме недобросовісних аліментників

Головне територіальне управління юстиції в Чернігівській області ліквідовано. Але це не означає, що всі підконтрольні йому структури розпустять і справи там попливуть за течією. Фактично прибрали лише центральний апарат, точніше скоротили та перенесли «центр» із Чернігова до Сум.

«Згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 870 від 09.10.2019 були ліквідовані головні територіальні управління юстиції в областях та утворено вісім міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський палац урочистих подій можуть віддати іншій структурі

Північно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Суми) – новий державний орган, що поєднує Сумську, Полтавську та Чернігівську області. Центром консолідації територіальних управлінь юстиції зазначених регіонів стало місто Суми», – пояснює Ігор Бондарев, заступник начальника Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернігівській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

ЧЕline поцікавився, чи не стануть такі зміни причиною якихось «перебоїв» у роботі з аліментниками, адже саме «юстиція» свого часу приструнила недбайливих батьків.

«На місцях функції щодо примусового виконання рішень судів, інших органів та посадових осіб продовжують виконувати районні, міськрайонні, міжрайонні та міські відділи державної виконавчої служби Чернігівської області. Їх адреси та статус не змінилися, відбулись лише зміни в назві, пов’язані зі зміною підпорядкування відділів Північно-Східному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м. Суми), а також реквізити рахунків.

На обласному рівні функціонує Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернігівській області, до складу якого входить відділ примусового виконання рішень. Їхні повноваження поширюються виключно на територію Чернігівської області, а фактичним місцем знаходженням є м. Чернігів, проспект Миру, 43. При цьому Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернігівській області є структурним підрозділом Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

Також важливими є зміни режиму роботи органів державної виконавчої служби нашої області, які від початку року працюють так: понеділок – четвер з 8:00 по 17:15, п’ятниця з 8:00 по 16:00, обідня перерва з 12:00 до 13:00», – розповів про ситуацію Ігор Бондарев.

Тобто фактично робота із забезпечення розрахунків за аліментами не зазнає особливих змін.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button