Суспільство

З 1 липня на водоймах Чернігівщини розпочався рибальський сезон

Чернігівський рибоохоронний патруль повідомляє рибалкам, що з 1 липня 2023 року закінчився термін дії нерестової заборони на вилов водних біоресурсів та заборони на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Чернігівщини.

Згідно Правил рибальства, громадянам дозволяється вилов риби з берега за допомогою вудок та спінінгів будь-якого виду, використовуючи штучну або природну приманку, при цьому загальна кількість гачків на одного рибалку не повинна перевищувати сім одиниць.

Для лову раків дозволено використовувати раколовки конструкції «хапка» діаметром не більше 70 см, з кроком вічка не більше 22 мм. Кількість раколовок на одного рибалку не повинна перевищувати одну одиницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині тривають пошуки зниклих дівчат

Підводне полювання: дозволяється застосовувати підводні рушниці без використання аквалангу.

Добова норма вилову риби складає 3 кг та 1 шт трофейної риби. Щодо раків, дозволено ловити 30 штук за добу.

Незважаючи на початок рибальського сезону і дозволеність вилову риби, раків та інших водних біоресурсів, дуже важливо дотримуватися правил рибальства та природоохоронних норм. Збереження природи та балансу екосистеми водойм є надзвичайно важливим завданням, оскільки це впливає на розмноження та збереження рибного фонду, а також інших організмів, що залежать від цих водойм.

Довідково:

Відповідно до розпорядження Чернігівської обласної військової адміністрації від 07.07.2022 № 264 на період дії воєнного стану заборонена навігація всіх плавзасобів, окрім суден спеціально визначених органів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button