Суспільство

З 1 січня грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ буде збільшено

На цьому сьогодні, 29 грудня, акцентував Міністр оборони України Степан Полторак.

– Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України вчора затвердив наказ, відповідно до якого з 1 січня 2019 року підвищується грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ, в тому числі Сухопутних військ, – поінформував глава оборонного відомства.

Степан Полторак повідомив, що у 2019 році командир бригади, який раніше отримував 17-18 тисяч гивень, отримуватиме майже 26 тисяч. Командир батальйону замість 14 отримуватиме 19-23 тисячі, а грошове забезпечення командира роти становитиме 16 тисяч гривень, а не 12, які йому нараховуються зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За два роки військові пенсії мають подвоїтись

Міністр оборони навів приклад, як зросло грошове утримання українських воїнів за останні кілька років. Так, за його словами, у 2014 році мінімальне грошове утримання солдата-контрактника становило лише 600 гривень, тоді як у 2018 році ця сума нараховує вже понад 7 тисяч.

– Грошове утримання українських військовослужбовців стабільно зростає, і наступного, 2019 році. військовослужбовці військової служби за контрактом отримуватимуть більше десяти тисяч гривень, – підкреслив Степан Полторак, наголосивши на тому, що мінімальне грошове забезпечення військовослужбовців, які виконують завдання в районі проведення Операції об’єднаних сил, становитиме понад 20 тисяч гривень.

За матеріалами Міністерства оборони України

Ще статті по темі

Back to top button