Суспільство

З 1 жовтня чернігівці уже не зможуть продовжити дію закордонного паспорта

Нагадаємо, що 14 липня 2016 року Верховною Радою України було прийнято Закон України № 1474-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України».

Відповідно до нього скасовується можливість продовження терміну дії паспортів громадянина України для виїзду за кордон (так званих закордонних паспортів).

Згаданим законом вносяться зміни до Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду до України громадян України» та Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Тож із 1 жовтня 2016 року закордонні паспорти не продовжуватимуться!

Натомість, у разі закінчення терміну дії закордонного паспорта, громадяни зможуть оформити новий.

Закордонні паспорти, термін дії яких було вже продовжено, залишатимуться дійсними на термін, на який їх було продовжено.

До речі, в Управлінні ДМС у Чернігівській області, куди ЧЕline звернувся, щоб з’ясувати ситуацію із продовженням терміну дії закордонних паспортів, спілкуватися по телефону не захотіли. Дивина та й годі!

Ще статті по темі

Back to top button