Суспільство

З Чернігова – в пазурі ФСБ: у Гомелі зник 19-річний українець

Жителі столиці Ігор Гриб (1964 року народження) та його син 19-річний син Павло поїхали в гості до родичів у Чернігів. Після відвідин своєї бабусі Павло Гриб з центрального автовокзалу рейсовим автобусом поїхав до Гомеля (Білорусь), буцімто на зустріч із дівчиною, з якою познайомився через соціальні мережі.

Про це ЧЕline стало відомо з власних джерел.

Це трапилося в День Незалежності України, 24 серпня. Звідтоді хлопчина зник, хоча мав повернутися того ж дня ввечері.

Батьки звернулися за допомогою в поліцію та консульство.

Батько зниклого поїхав на пошуки сина в Білорусь і впевнений, що хлопця затримали російські спецслужби за участь у Революції Гідності та антикремлівські погляди.

21106785_1945550325718020_2450256353931965455_n

За його словами, дівчина, з якою мав зустрітися Павло Гриб, приїхала на зустріч саме з Російської Федерації.

Зниклого в Білорусі 19-річного українця Павла Гриба немає серед затриманих або заарештованих у білоруських СІЗО. Про це розповів білоруський журналіст Валерій Каліновський. Про це повідомляє Еspreso.tv.

Валерій Каліновський спілкувався з українським консулом у Мінську Олександром Новосьоловим. За його словами, українське консульство протягом дня намагалася встановити місцезнаходження зниклого хлопця. На даний момент в диппредставництві лише підтверджують, що Гриба немає серед осіб, які перебувають у слідчих ізоляторах.

«Український консул в Мінську, з яким ми спілкувалися тільки, Олександр Новосьолов, повідомив, що він цим питанням займається вже цілий день. У нього немає точної інформації, де знаходиться цей хлопець. У правоохоронних органах йому повідомили, що серед затриманих або заарештованих у СІЗО МВС Білорусі такого громадянина немає», — заявив Каліновський

Ще статті по темі

Back to top button