Суспільство

З наступного року в Чернігові втілюватимуть програму «Безпечний заклад освіти»

У Чернігові рішенням Чернігівської міської ради затверджена Програма «Безпечний заклад освіти» на 2021-2024 роки. Відповідне рішення міськради прийняте 1 грудня на засіданні 2-ї сесії Чернігівської міської ради 8-го скликання.

Ця міська програма спрямована на забезпечення безпечних умов у закладах освіти міста відповідно до Правил пожежної безпеки в Україні, ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».

Наразі у Чернігові налічується 32 заклади загальної середньої освіти, у яких навчається 29844 учні. ЗЗСО № 1, 2, 3, 11, 12, 15, 19, 22, 29, 30, 32, 33, 34, 35 є закладами загальної середньої освіти з найбільшою чисельністю учнів (від 1000 до 1700 учнів). У кожному з перерахованих закладів освіти працює від 80 до 120 працівників.

Оснащення будівель закладів освіти системами безпеки дозволить забезпечити умови збереження життя і здоров’я як дітей, так і працівників; убезпечити майно закладів освіти, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста, від пошкодження, актів вандалізму та крадіжок, дозволить адміністрації більш ефективно здійснювати контроль за освітнім процесом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На модернізацію їдалень у школах Чернігові планують витратити 30 мільйонів гривень

Серед основних заходів, передбачених цією Програмою — виконання ремонтних робіт з улаштування автоматичних систем протипожежного захисту, охоронної сигналізації з подальшою передачею сигналів на пульт централізованого спостереження; улаштування контролю доступу учнів і персоналу закладу до будівлі. Крім того, передбачено влаштування зовнішньої та внутрішньої системи відеоспостереження у будівлях ЗЗСО з облаштуванням диспетчерського пункту, з подальшою передачею сигналів на пульт регіонального підрозділу національної поліції.

У рамках заходів Програми передбачене також застосування програмного забезпечення, зокрема, електронного щоденника, який дозволяє контролювати освітній процес як з боку адміністрації закладів, так і батьків.

Крім того, можливе втілення окремих соціальних послуг для учнів, а саме — використання індивідуальних учнівських карток-перепусток, які дозволять розраховуватись за харчування та за пільговий проїзд у міському транспорті.

Фінансування Програми заплановане за рахунок коштів міського бюджету, коштів Державного фонду регіонального розвитку, субвенції на соціально-економічний розвиток та інших джерел, не заборонених законодавством.

Загальний обсяг коштів міського бюджету на виконання Програми орієнтовно складатиме загалом 50 млн грн на 4 роки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button