Суспільство

З початку літа у водоймах Чернігівщини загинуло 18 осіб: як уникнути трагедії

З початку року у водоймах Чернігівської області потонуло 27 громадян, у тому числі 3 дітей. Зокрема, з початку купального сезону, починаючи з 1 червня цього року, вже загинуло 18 осіб, 2 з яких – діти.

Останні трагічні випадки трапилися 9,10,11 липня: у м. Носівка в річці Носівочка було виявлено тіло чоловіка, 1990 року народження; у річці Десна в м. Новгород-Сіверський потонув громадянин 1982 року народження; зі ставка Самарський, що в м. Ічня, було піднято тіло мешканця області, 1991 року народження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зі ставка в Ічні підняли тіло потопельника

Як розповіла журналістам ЧЕline речниця ГУ ДСНС України у Чернігівській області Ірина Щукіна, в усіх випадках причиною трагедії послужило недотримання правил безпеки під час відпочинку на водоймах.

Тому рятувальники Чернігівщини вчергове звертаються до мешканців та гостей області із застереженням бути обачними поблизу водойм.

«Відпочивайте з розумом, не заходьте у воду після тривалого перебування на сонці, купайтеся лише у спеціально обладнаних для цього місцях, не запливайте далеко від берега, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах, не заходьте у воду в стані алкогольного сп’яніння, ніколи не пірнайте в незнайомих місцях», — говорить Ірина Щукіна.

Дуже обережно треба плавати на надувних матрацах та автомобільних камерах — вони можуть спуститися або поривом вітру віднести далеко від берега.

Окремо рятувальники наголошують про необхідність дбати про безпеку дітей та контролювати їхні розваги у воді. Батькам слід пам’ятати, що відпочинок дітей біля водойм має відбуватися виключно під наглядом дорослих.

«Знання та виконання цих правил є запорукою безпеки вашого та життя ваших дітей», — наголошує Ірина Щукіна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button