Суспільство

За два тижні чернігівські випускники складатимуть ЗНО

Про підсумки реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні та особливості цьогорічного ЗНО говорили сьогодні, 20 квітня.

Про це повідомляє Чернігівська ОДА.

Як повідомила директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва, реєстрація для участі в ЗНО завершилась 4 березня. Основна сесія відбудеться з 5 травня по 17 червня, додаткова – з 14 червня по 7 липня.

На Чернігівщині зареєструвалось майже 7500 осіб на складання ЗНО в основну сесію. Поки що лише один учасник виявив бажання випробувати свої знання під час додаткової сесії.

Проте ця кількість може збільшитися, якщо зареєструються учасники антитерористичної операції, а також проживаючі на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень. Для цих категорій осіб термін реєстрації подовжено до 20 травня.

Понад 78% зареєстрованих учасників в області – цьогорічні випускники загальноосвітніх навчальних закладів. 98% від усіх випускників виявили бажання брати участь у ЗНО.

У травні буде проводитись загальне незалежне оцінювання з української мови і літератури, математики, історії України. Одна з особливостей цьогорічного тестування – проведення для випускників загальноосвітніх навчальних закладів державної підсумкової атестації з цих трьох предметів у формі ЗНО.

Тож буде отримано одночасно два результати: у критеріальній 12-бальній шкалі – для державної підсумкової атестації, рейтинговій від 100 до 200 балів – для вступу до вищих навчальних закладів.

Ще одна особливість – обов’язкове складання ЗНО з української мови і літератури. Ті учасники, які не подолають пороговий бал з цієї дисципліни, не отримають запрошення для участі в червневому блоці предметів.

Цьогорічні учасники ЗНО на Чернігівщині найбільшу перевагу надали історії України – понад 5600 осіб, математиці – понад 3700, біології – майже 2900, іноземним мовам – понад 2200, географії – майже 2000.

Джерело: garmata.tv

Ще статті по темі

Back to top button