Суспільство

За три роки у Чернігові з’явиться майже 200 кілометрів велосипедних доріжок

Уже скоро Чернігів стане комфортним містом і для велосипедистів.

До 2020 року в парках і прибережних зонах Чернігова збудують 186 кілометрів велодоріжок, із них 30 кілометрів – біля берегів річок, 35 кілометрів облаштують як екскурсійні велосипедні маршрути.

Також набудують 20 тисяч безпечних паркувальних місць, де можна буде залишити двоколісний транспорт і він буде захищений від крадіїв.

Усе це станеться завдяки Програмі розвитку велосипедного руху й облаштуванню велосипедної інфраструктури в м. Чернігові на 2017-2020 роки, за яку сьогодні, 26 січня, проголосували депутати Чернігівської міської ради.

Паралельно з будівництвом велодоріжок у Чернігові розширять і паркову зону. Насамперед у прибережній зоні міста. Планується збільшити кількість зелених зон відпочинку від 10 до 15.

Також у Програмі передбачене й навчання школярів правил велосипедиста, а також перенавчання водіїв автівок. Останніх, зокрема, на дорогах міста велосипедисти надто дратують.

«У Чернігові так побудована дорожня схема, нібито велосипедистів у нас немає. А нас тут 30 тисяч. Ми хочемо вільно і безпечно їздити вулицями міста. Мені здається, що для Чернігова ця Програма реальна», — переконаний один з авторів Програми, представник ГО «Простір злагоди» Геннадій Добровінський.

Вартість програми — 95 мільйонів гривень. Здебільшого фінансування візьме на себе міська влада. Залучатимуть також місцевих підприємців і бізнесменів.

Ще статті по темі

Back to top button