Суспільство

За які громадські проєкти проголосували жителі Менської ОТГ

Минулого тижня в Менській громаді завершилося голосування за проєкти, подані на Громадський бюджет участі, в голосуванні взяли участь 3628 жителів Менської ОТГ.

Усього на реалізацію громадських проєктів Менська міська рада виділила 500 тисяч гривень.

Найбільше голосів – 1390 – отримав проєкт, який передбачає очищення та зариблення річки Мена. Автори на реалізацію своєї ідеї отримають 40 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року у Менській ОТГ запустять бюджет участі

За 125 тисяч гривень трансформують Макошинську селищну публічну бібліотеку в сучасний простір. За цю ініціативу проголосували 860 жителів громади. Авторка ідеї Людмила Леонтієва вважає, що проєкт важливий для села, адже простір для спілкування, читання та вільного часу має бути в кожному населеному пункті.

«Це дасть змогу об’єднати жителів селища, проводити більше часу разом як молоді, так і дорослим. Раджу й іншим населеним пунктам наступного разу активно подавати свої проєкти та агітувати голосувати за них», – зазначає вона.

Ще один міський проєкт, який отримає фінансування, – покращення матеріально-технічної бази спортивно-оздоровчого клубу «Стронґ Мена». Його підтримали 759 жителів громади. Кошторис – понад 115 тисяч гривень.

У сільській групі два переможці – жителі Феськівки та Дягови. Феськівчани облаштують родинний сквер, на що отримають майже 125 тисяч гривень. А у Дягові обладнають майданчик із вуличними тренажерами за понад 58 тисяч гривень.

У Феськівці ініціатори вже розчистили парк під родинний сквер, тепер чекають надходження грошей, щоб закупити все необхідне. Кажуть, що працюватимуть над облаштуванням родинного парку всі разом.

Усі учасники цьогорічного конкурсу відзначили його важливість та необхідність для об’єднаної громади. По-перше, це стимулює жителів об’єднуватися та реалізовувати власні ініціативи, які стануть корисними для всієї громади.

Чернігівський ЦРМС

Ще статті по темі

Back to top button