Суспільство

Заборонити мобільні: ефективний метод боротьби із жорстокістю в школах (Фото)

Унікальний метод боротьби з підлітковою жорстокістю вигадали в 32-му ліцеї. Там просто заборонили використовувати мобільні телефони.

Нагадаємо, цей загальноосвітній навчальний заклад опинився в епіцентрі подій із побиттям дівчини-підлітка, бо одна із героїнь дівочої банди навчається в цьому закладі. Жорстокість чернігівських школярок зафільмували на відео своїх мобільних їхні ж однолітки.

Щоб уникнути подібного, директор ліцею № 32 видала наказ, згідно з яким школярі не мають права користуватися молільниками під час навчально-виховного процесу. Телефон не повинен знаходитися на парті під час уроку. Дзвінки, навіть термінові, учні можуть здійснювати лише на перерві. А коли ці правила порушуються, вчитель має право забрати гаджет і віддати його лише батькам. Однак якщо телефон вкрадуть – педагоги його не шукатимуть.

Освітяни переконують: таке було й раніше, однак директор цього навчального закладу пані Тарасюк започаткувала жорстокіші заборони. Тепер школярі не мають права записувати ані відео, ані звук. Фотографуватися навіть під час перерви теж заборонено. Виконання цього наказу директор поклала на завуча із виховної роботи. Тепер замість виховних і навчально-профілактичних заходів із зменшення жорстокості серед школярів завуч муситиме пильнувати, аби, не дай Боже, кому на думку не спало знову відзняти якусь бійку.

Батьки такому нововведенню не дуже раді. Переконують, що своїм дітям і так забороняють користуватися телефоном під час уроку, а на перерві просять, аби діти повідомляли про своє місцезнаходження. Тому таку категоричну заборону не схвалюють.

З власних джерел нам стало відомо, що вчинку своєї школярки, яка лупцювала дівчину, в 32-му ліцеї знаходять виправдання. Та переконують: роздули скандал із оприлюдненого відео.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button