Суспільство

Загадкові лісосмуги: кому належать «захисники» полів, доріг і річок

Лісосмуги-насадження відіграють неабияку роль у захисті землі, водних об’єктів і доріг. На сьогодні зі змінами законодавства часто вони залишаються безгосподарними. Це призводить до їх неприбраності та захаращеності.

У лісовому господарстві до цих об’єктів уже справи не мають.

«Зараз, згідно зі змінами, внесених до Лісового кодексу України, лісосмуги не належать до земель лісогосподарського значення. Якщо раніше вони не були передані в постійне користування якимось лісогосподарським підприємствам, то зараз вони належать до земель сільськогосподарського призначення, які, в свою чергу, належать зараз до громад, тощо», — розповів Олександр Марахонько, начальник відділу лісового господарства Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Жителів Прилуччини викрили у незаконній порубці дерев (Фото)

Голови ж громад лісосмуг у користування не отримували.

«Наразі це проблемне питання. Лісосмуги на сьогодні нам ніхто не передавав», – коментує наявність земель лісосмуг у громадах голова Семенівської об’єднаної територіальної громади Сергій Деденко.

Ситуацію прояснили в ГУ «Держгеокадастру» в Чернігівській області.

«Якщо лісосмуги належать до земель сільськогосподарського призначення, знаходяться всередині орних земель і були розпайовані, то наразі вони належать до відання об’єднаних територіальних громад. Ті лісосмуги, що належать до земель сільськогосподарського призначення, але не були розпайовані, – в розпорядженні «Держгеокадастру». Решта лісосмуг, які є захисними вздовж доріг, водойм тощо належать до компетенції Чернігівської обласної адміністрації»,  – розповів Ігор Пузан, начальник управління землеустрою та охорони земель ГУ «Держгеокадастру» в Чернігівській області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button