Суспільство

Заходи з енергоефективності у модернізованому будинку в Прилуках скоротили споживання газу до чотирьох разів, – Мінрегіон

Завдяки участі в програмі Фонду енергоефективності «Енергодім» в ОСББ «Героїв авіаторів 62», що у Прилуках, споживання газу скоротилося до чотирьох разів за аналогічний період минулого року. Про це заявив заступник Міністра розвитку громад та територій Василь Лозинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модернізація, енергоефективність, сертифікація: що можна, а що заборонено?

«Енергомодернізація житлового сектору та енергетична незалежність країни – пріоритети для Уряду та Мінрегіону, зокрема. Одним із дієвих інструментів для досягнення цієї мети є програма «Енергодім» Фонду енергоефективності. Сотні ОСББ по всій Україні впровадили заходи з енергомодернізації та мають показові результати зі скорочення споживання енергоресурсів. Жителі таких будівель значно заощаджують  на комунальних послугах. В умовах світової газової кризи це є надважливим», – підкреслив Василь Лозинський.

Як зазначила голова ОСББ «Героїв авіаторів 62» Олена Фесенко, раніше у будинку споживання газу однією квартирою сягало  120-200 куб. м на місяць в опалювальний період. Після впровадження енергоефективних заходів фактичне споживання природного газу склало близько 50 куб .м на місяць. Вже цього опалювального сезону кожна родина, в середньому, може заощадити понад 123 грн на одному квадратному метрі, або 7,4 тис. грн – за квартиру площею 60 кв м.

Зауважимо, ОСББ «Героїв авіаторів 62» – це 63-річний триповерховий будинок на 18 квартир. Співвласники скористалися пакетом «Комплексний» програми «Енергодім», у межах якого утеплили фасад та дах будинку, замінили віконні та балконні блоки у квартирах, утеплили балкони та лоджії.

Урядовий портал

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button