Суспільство

Заміна зруйнованої та аварійної ділянки колектору в Чернігові обійдеться орієнтовнов 17 млн грн

Ремонт пошкодженого колектору в Чернігові, згідно з кошторисом, обійдеться орієнтовно в 17 млн грн. Про це під час щотижневої наради повідомив директор КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко. За його словами, таке підвищення суми ремонту та заміни пов’язане зі збільшенням ділянки заміни колектору.

Нагадаємо, 4 жовтня в Чернігові сталась аварія на каналізаційному колекторі, яка була визнана в місті як надзвичайна ситуація місцевого рівня. Колектор розташований у мікрорайоні Шерстянка. Через цей каналізаційний колектор відводяться стічні води з території району ЗАЗ, Масани, Стара та Нова Подусівка, Шерстянка. У зв’язку з аварією було обмежено водопостачання в багатоповерхівках у цих мікрорайонах. Причиною аварії, за повідомленням КП «Чернігівдоканал», могла послугувати незаконна забудова – пилорама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 4 грудня перекрито рух автотранспорту на вул. Текстильників у Чернігові через аварію на колекторі

«На вулиці Текстильників не все так добре, як того хотілося б. Провели обстеження колектору ще під залізничними коліями, там їх близько 7. Колектор там у дуже аварійному стані, і ймовірна аварія кожного дня, кожної миті, тому ухвалили рішення ще додатково змінювати колектор під залізничними коліями. Проблема в тому, що кожна залізнична колія має свого приватного власника. Тому розпочати роботи ми можемо лише після погодження «Укрзалізниці»», — зазначив під час щотижневої наради Сергій Малявко.

Колектор на Шерстянці планують відновити цього року, за умови виділення додаткових бюджетних коштів на заміну колектору на цій ділянці.

«Готуйте відповідну заяву після перевірки кошторису. Оскільки цифра 17 млн дуже складна до кінця року. Але це треба фінансувати. Це питання забезпечення життєдіяльності міста, їх відкладати не можна», — зазначив в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Наразі ведеться перевірка кошторису робіт на цій ділянці дороги.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button