Суспільство

Замість грошей – виховна година: Атрошенко зробив зауваження мешканцям затоплених будинків

На ранкову розширену нараду до міськради прийшли мешканці вулиці Декабристів, яку 30 червня затопило дощовою водою – нагадати про себе. Зазначимо, в цьому мікрорайоні затопило більше сотні приватних будинків, люди втратили все майно, яке наживали роками, – води в хатах було більше метра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів затопило: наслідки зливи (Відео)

Від часу надзвичайної ситуації минуло майже півроку, а люди досі не отримали з резервного фонду держбюджету фінансову допомогу на проведення аварійно-відновлюваних робіт. За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту Григорія Годуна, Кабмін грошей ще не дав, обмежився наразі відповідним розпорядженням, у якому йдеться про 16 млн грн, які витратять на відновлення пошкоджених зливою шкіл і садків, а також на аварійно-відновлювальні роботи в багатоповерхівках. І жодного слова про допомогу мешканцям приватного сектору. Натомість Владислав Атрошенко взявся виховувати мешканців вул. Декабристів, які прийшли на нараду.

У нас демократія, люди куди хочуть, туди і ходять. Прийшли на ранкову нараду. Прийшли невчасно. Нарада розпочалася, а п’ятеро осіб запізнилися, – висловився міський голова. Також Владислав Атрошенко додав:

Я не розумію, яка аргументація є в держави, що не хоче відшкодувати вам збитки.

Подробиці – згодом у сюжеті.

Ще статті по темі

Back to top button