Суспільство

Замість Леніна – фонтан: у Сновську планують облаштувати головну площу міста

У лютому цього року Сновська міська рада продала пам’ятник Леніну на аукціоні. За 12-метрового вождя виручили 375 104,69 грн. За ці кошти тепер планують збудувати фонтан у центрі міста.

Голова громади Олександр Медведьов каже: аби реалізувати таку ідею, цих грошей замало. І до коштів, які місто отримало від продажу Леніна, доведеться додавати певну суму з місцевого бюджету.

«Ми запрошували проєктантів, вони зазначили, що фонтан коштуватиме місту щонайменше півмільйона гривень. Наразі грошей не вистачає. Однак я сподіваюсь, що ми зможемо вийти з цієї ситуації. Проєкт все одно буде. І думаю, що до осені ми встигнемо зробити фонтан. Адже жителі Сновська хочуть саме такий об’єкт і я з ними повністю солідарний», – пояснив Олександр Медведьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сновського Леніна продали

Він розповів, що вже замовили проєкт будівництва фонтана, це коштуватиме орієнтовно 500 тисяч гривень.

Олександр Медведьов наголосив на тому, що територію, на якій стояв Ленін, у будь-якому разі впорядкують. Відповідні роботи вже розпочаті. А от де саме розмістять фонтан, ще вирішують.

«Дуже складно демонтувати сам постамент. Це бетонний моноліт. Якщо мармурові плити можна зняти, то оцю основу треба розбивати. Це коштуватиме не один десяток тисяч гривень. Але там, метрів за 20, є клумба. Саме цю місцину оглядали проєктанти. Скоріше за все, що там і розміщуватиметься фонтан», – каже міський голова.

Фонтан планують зробити динамічним, тобто струмені води будуть рухомими.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button