Суспільство

Заручники ситуації: через бездіяльність лісгоспу мешканці с. Ревунів круг залишились без електрики

Протягом останніх років мешканці с. Ревунів Круг Чернігівського району потерпали від перебоїв із електрозабезпеченням. До постійних відключень електричної енергії та створення загрози здоров’ю та життю мешканців цього населеного пункту призвела бездіяльність ДП «Чернігівське лісове господарство». На балансі саме цього підприємства знаходилася повітряна лінія 0,4 кВ та трансформаторна підстанція 10/0,4 кВ.

Проте ДП «Чернігівське лісове господарство» протягом останніх 8 років відмовлялося від власних мереж та не виконувало заміну аварійних залізобетонних опор та приставок, дерев’яних опор, проводів, розчищення траси від чагарників та аварійних дерев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світло повертається у села Варвинської ОТГ

У зв’язку із виниклою ситуацією населення с. Ревунів Круг Чернігівського району стало заручниками ситуації.

Із проханням посприяти у вирішенні проблеми мешканці с. Ревунів Круг зверталися до АТ «Чернігівобленерго», місцевих органів самоврядування та на Урядову «гарячу лінію».

Після проведених спільних нарад за участі представників АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО», Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівської райдержадміністрації, Ковпитської сільської ради та інспекції Держенергонагляду в Чернігівській області було досягнуто спільної домовленості. Як результат – у вересні поточного року повітряну лінію 0,4 кВ та трансформаторну підстанцію 10/0,4 кВ в с. Ревунів Круг Чернігівського району прийняли на баланс АТ «Чернігівобленерго»

Крім того, в жовтні поточного року було проведено комплекс організаційно-технічних заходів з приведення технічного стану вищезазначених мереж до вимог нормативних документів. Відремонтована трансформаторна підстанція 10/0,4 кВ та проведено реконструкцію повітряної лінії 0,4 кВ із заміною існуючих аварійних опор на залізобетонні та голого проводу на ізольований.

Chernihiv Oblenergo

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button