Суспільство

Засекречений провал: у Чернігівській міській раді «накрився» електронний документообіг

У Чернігівській міській раді пошкодили базу даних системи електронного документообігу АСКОД. Це – загальновідомий факт. Міський голова навіть підписав розпорядження про створення робочої групи, яка до 31 серпня має розібратися в причинах і наслідках ситуації.

ЧЕline також наполегливо прагнув з’ясувати, що й до чого. І чи, бува, ця прикра ситуація не позначиться на безпеці міста і його жителів. Ми довго «обривали» телефони у міськраді, але знайти кінці так і не вдалося. Як кажуть, бюрократична машина з усією її тяганиною в дії. А, можливо, ситуацію просто приховують?

Що цікаво, в прес-службі міськраді, яка має знати про все, що відбувається довкола, зокрема в установі, де працюють, відповіли: «Ні про що таке не чули». Порадили звернутися до відділу програмного та комп’ютерного забезпечення. До речі, двоє спеціалістів цього відділу – у складі робочої групи. Але й вони нічого не розповіли, відфутболивши нас до заступника міського голови – керуючого справами виконкому, голови створеної робочої групи Сергія Фесенка.

У приймальню до посадовця телефонували безліч разів. Але щоразу секретар відповідала, що Сергія Івановича на місці немає, бо він на нараді у міського голови. І так упродовж п’яти годин! Звісно, ситуації бувають різні, хтозна, можливо, й наради такими довгими…. Та навіть після обіду Сергій Фесенко на дзвінки вже на його персональний мобільний не відповів.

Примітно, що міська рада завжди намагається демонструвати відкритість. Хоча насправді спостерігаємо засекречений саботаж. Очевидно, що міська влада не хоче показувати свої провали.

Ще статті по темі

Back to top button