Суспільство

Застрелили козулю та зняли шкіру: коментар Ічнянського національного природного парку

Ми вже повідомляли, що 22 жовтня на території Ічнянського національного природного парку внаслідок браконьєрського відстрілу загинула козуля.

На місці злочину було виявлено залишки тварини зі знятою шкурою, м’ясо було забрано професійно.

Подія набула розголосу в інтернеті, і Службу державної охорони установи звинувачували у бездіяльності. Зокрема «Криниця мисливця» повідомляла, що на повідомлення про постріл не було жодної реакції з боку відповідальних осіб.

Натомість в Ічнянському національному природному парку ЧЕЛАЙН повідомили, що на місце, де були знайдені рештки тварини, був спільний виїзд із представниками поліції.

«За даним фактом  відкрите провадження. Проводиться перевірка. Нині взагалі з’ясовується, сталося це на території парку чи взагалі на території громади», – сказав Юрій Радько, в.о. директора Ічнянського національного природного парку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці злочину виявлено залишки тварини зі знятою шкірою: на Чернігівщині в національному парку браконьєри застрелили козулю (Фото)

До того ж, пан Юрій відкинув твердження, що такі ситуації для національного природного парку звичні. Зокрема сказав, що цьогоріч такий випадок – перший.

«Є зацікавлена особа у всіх скандальних фото і випадках, так що тут ще треба розібратися, можливо, це спеціально було зроблено, аби влаштувати таку провокацію. Можливо, ця тварина привезена звідкись і її підкинули нібито на територію парку, аби влаштувати провокацію. Є одна у нас особа, яка постійно пише скарги на нас і критикує в засобах інформації, в інтернеті. Тож можливо, що це зробила ця особа, але ж доказів наразі немає. Зараз проводиться перевірка Нацполіції», – зауважує Юрій Радько.

Він також розповів, що територія парку доволі велика – 10 гектарів. І паркова територія не огороджена.

«Це лісова частина, поля й болота. Тож сюди може потрапити будь-хто і з будь-якого боку. Але охорона в нас є, і обходи здійснюються щоденно, навіть не раз на день», – розповів Юрій Радько.

Ірина Осташко

Фото – Сергій Гладкевич

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button