Суспільство

Збитий у березні літак Красноярцева впав на будинок депутатки Чернігівської облради (Фото)

Під час активних бойових дій на Чернігівщині збили російський військовий літак «СУ-35», яким керував льотчик Олександр Красноярцев. Нелюд бомбив житлові будинки Чернігова, скидав бомби на багатоповерхівки, вбивав мирних жителів.

5 березня літак Красноярцева збили в Чернігові в районі Масанів і Нової Подусівки.

«СУ-35» упав на житловий будинок депутатки Чернігівської обласної ради Юлії Гребнєвої. Про це повідомляє тижневик «Весть».

Будинок повністю згорів. Гребнєвих від смерті врятував підвал – у момент падіння літака люди перебували в ньому.

Олександра Красноярцева спіймали. Перед цим він вбив цивільного – 42-річного Віталія Сергієнка, який хотів затримати окупанта.

У ворожому літаку було двоє – Красноярцев і штурман Костянтин Криволапов. Штурман не вижив.

В інтерв’ю виданню «НВ» Юлія Гребнєва розповіла, що вранці 5 березня вона спустилася у підвал свого двоповерхового будинку разом із трьома синами, щоб навести там лад. Чернігів на той момент щоденно потерпав від обстрілів російської армії, яка гатила по місту і з «Градів», і з літаків. Тому Гребнєва щоночі перебувала з дітьми (6, 10 і 17 років) у підвалі, а чоловік залишався спати в будинку на першому поверсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вночі ворог обстріляв з території рф прикордоння Чернігівської області

Ще зранку жінка вирішила замінити простирадла та прибрати в тимчасовій спальні. Та зненацька почула страшні звуки.

«Я зрозуміла, що це падає мій будинок», – розповідає жінка.

У підвалі все почало горіти, прорвала труба з водою. Гребнєва лежала на дітях і боялася навіть поворухнутися. Потім вона почула крики згори — це був її чоловік. Йому пощастило: на момент удару він перебував не в будинку, а на вулиці — ремонтував замок у хвіртці. «Він кричав: Там моя дружина і діти, відкопуйте!», — згадує Юлія.

Бійці тероборони і чоловік розібрали каміння та дістали з підвалу родину. Коли Гребнєва вже опинилася на вулиці, то дізналася, що на її будинок впав збитий російський літак, який обстрілював місто фугасно-авіаційними бомбами. Залишки крила літака досі валяються на її подвір’ї. А двигун лежить у дворі сусідів — їхній будинок теж зруйновано.

«Війна по телевізору – це одне, але коли війна приходить у твій дім — це насправді жахливо. В оду мить ти втрачаєш усе, що зберігав усе життя: фотографії дітей на згадку про закінчення садочків і шкіл, світлини покійної мами. Це залишається тепер тільки у пам’яті», — каже Гребнєва.

Юлія Гребнєва впевнена: якби українські військові не збили ворожий літак, могло бути дуже багато жертв. Адже на борту були 3 бомби по 500 кг, які пілот не встиг скинути на Чернігів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото – НВ

Ще статті по темі

Back to top button