Суспільство

Зелені новації: в Чернігові висаджують нові кущі та дерева

Важливою складовою озеленення міста є догляд за посадженими рослинами. Про те, які роботи ведуться в зеленому господарстві міста, розповіли в комунальному підприємстві «Зеленбуд» Чернігівської міської ради.

Відповідно до капітального ремонту зелених зон міста, зокрема в парку імені Богдана Хмельницького, цього року висаджують кущі та дерева. Так, у жовтні-листопаді працівники КП «Зеленбуд» висадили живопліт із бірючини звичайної, декоративну форму таволги (спірея японська).

Крім того, вже посаджені такі кущі: декоративні форми ялівця горизонтального, барбарису тумберга, таволги японської (спірея), гортензії волотистої. Наступного тижня заплановано висадити дерева – декоративну форму робінії псевдоакації.

Також дерева будуть висаджені восени вздовж вулиць міста, відповідно до капітального ремонту зелених зон. Це граби, декоративні яблуні, клени, вишні (сакури).

Квіти у спеціальних вазонах на стовпах, що прикрашали місто протягом усього літа, відцвіли, адже всі вони однорічні. У деякі чаші працівники підприємства в осінній період досаджували хризантеми та бруслину Форчуна. Утім, на зимовий час усі термочаші зніматимуть, а навесні встановлюватимуть знову з однолітніми рослинами.

Найближчим часом проводитимуться необхідні роботи з вкривання неморозостійких рослин на зимовий період. Зазвичай їх вкривають агроволокном або таким натуральним матеріалом, як соснова хвоя, що затримує сніг та допомагає рослинам краще перезимувати.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button