Суспільство

Зеленський хоче розширити можливості для відновлення ветеранів у обласних лікарнях

Президент Володимир Зеленський виступає за розширення мережі відділень для відновлення ветеранів у обласних лікарнях паралельно з будівництвом центрів реабілітації.

Президент відвідав відновлений Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації, який російські окупанти вщент зруйнували в березні 2022 року.

Зеленський наголосив, що поряд із будівництвом центрів реабілітації також треба розширювати мережу відділень для відновлення ветеранів у обласних лікарнях.

«Це залежить не тільки від Міністерства ветеранів, а й від місцевої влади. І від Міністерства охорони здоров’я. Ми зустрічалися з прем’єр-міністром, з міністром охорони здоров’я, вони створюють велику мережу в обласних лікарнях. Це швидше, ніж побудувати цілий центр.

Сьогодні, у час війни, паралельний процес – це правильний підхід. При лікарнях треба це робити дуже швидко, тому що реабілітація потрібна зараз. Потрібно задіяти всі можливості, всю інфраструктуру і всі міністерства. Правильно, що всі разом це роблять»,- сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три громади Чернігівщини опинилися під ворожим вогнем

Крім того, в Ірпені на Київщині Зеленський оглянув відремонтовані житлові будинки, котрі були пошкоджені внаслідок повномасштабного російського вторгнення в лютому – березні 2022 року.

Як розповіли президентові начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко та заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба, в Ірпені, Гостомелі, Бородянці, у селах Мила та Бузова Бучанського району Київської області реалізується 18 проєктів із відновлення житлових багатоповерхівок. Нині їх готовність становить 80-90%, і днями роботи завершуватимуться. 

Кравченко також розповів про відбудову лікарень, шкіл і садочків на Київщині, 80-90% із яких, за словами голови КОВА, вже відновлено.

Так, унаслідок повномасштабної російської агресії на Київщині було зруйновано та пошкоджено понад 29 тисяч об’єктів соціальної інфраструктури. Наразі відновлено 17 тисяч із них.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button