Суспільство

Жильці гуртожитку на проспекті Перемоги нарешті зможуть приватизувати кімнати

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 16 липня затвердив акт приймання-передачі в комунальну власність частини гуртожитку за адресою проспект Перемоги, 205, яка раніше належала ЖКП обласної корпорації «Чернігівоблагромпромбуд». Цим же рішенням вона передана на баланс комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління». Саме на балансі цього підприємства вже протягом багатьох років перебуває й інша половина гуртожитку.

Щодо частини гуртожитку, яка передана зараз, згода на прийняття в комунальну власність територіальної громади Чернігова надана рішенням міської ради ще у серпні 2006 р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуртожиток на проспекті Перемоги передадуть у власність громади. Жильці зможуть приватизувати кімнати

На виконання рішення господарського суду Чернігівської області  від 29.03.2018, постанови Північного апеляційного господарського суду від 01.04.2019 та постанови ВСУ від 05.11.2019,  19.12.2019  видано наказ про примусове виконання рішення  по справі № 927/26/18, за яким житлово-комунальне підприємство Чернігівської обласної корпорації агропромислового будівництва зобов’язано передати ½ гуртожитку державного житлового фонду (частина приміщень підвалу, першого поверху, другого поверху, третього поверху) за актом приймання-передачі у комунальну власність.

25.06.2020 за участю представників Центрального відділу державної виконавчої служби у місті Чернігові Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції підписано акт приймання-передачі цієї частини гуртожитку в комунальну власність територіальної громади Чернігова.

Прийняте виконкомом рішення є потрібним юридичним кроком для реалізації мешканцями їх передбаченого законодавством права на приватизацію житла.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button