Суспільство

Житель Чернігівщини незаконно отримав дві земельні ділянки у власність

На розгляді в Прилуцькому міськрайонному суді перебувала позовна заява Прилуцької місцевої прокуратури про визнання недійсним наказу Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області щодо передачі у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства та скасування державної реєстрації.

Рішенням суду встановлено, що громадянин, при зверненні до Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області з заявою безпідставно не зазначив, що вже має у власності земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства площею 2 га на території іншого району Чернігівської області. На підставі вказаної заяви Головним управлінням Держгеокадастру у Чернігівській області йому було повторно надано дозвіл на розроблення документації на земельну ділянку, а в подальшому, затверджено її та на праві власності передано земельну ділянку площею 2 га для ведення особистого селянського господарства на території Прилуцького району.

Вказане свідчить про порушення вимог законодавства України щодо безоплатної передачі у власність земельних ділянок.

Рішенням суду позовну заяву Прилуцької місцевої прокуратури задоволено, визнано недійсним наказ Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області про затвердження проекту землеустрою. земельну ділянку сільськогосподарського призначення вартістю близько 1 млн. грн. повернуто у державну власність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Прилуцької місцевої прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button